Evlenme Programlarına Şikayetler Bitmiyor!

Paylaş
 

Televizyon kanallarının sabah kuşaklarında yer alan Evlenme programlarına yapılan şikayetler her geçen gün kat kat artıyor. RTÜK ”Vatandaş Bildirimleri Analizi” kapsamında izdivaç tarzı programların almış olduğu şikayet sayısını açıkladı!

Geçtiğimiz senenin analizlerini kamuoyuna duyuran RTÜK, 1 sene içerisinde tam 10 bin 691 kişi tarafından şikayet aldı! Analiz raporlarını göz önünde bulundurduğumuzda 6 bin 541 kişi genel ahlaka aykırı olan manevi değerler ve ailenin korunması ilkelerine aykırı hareket edildiği ve bu tür programların kaldırılması için 3 bin 564 şikayet alındığını belirttiler. Çocuk ve gençlerin gelişim sürecinde olumsuz etkilendiğine kanaat getirenlerin sayısı ise 2 bin 322 kişinin şikayetiyle belirtildi. Bu şikayetlerin yüzdesine bakıldığında ise %54.82 gibi bir oranlar kadın izleyiciler önde gidiyor. Ayrıca kadın izleyicilerin bu tür programların en beğenmedikleri programlar olması da ayrı bir durum.

En büyük şikayet oranı evlenme çağına gelmiş kişilerden geldi. %7.5’inin 16-20 yaş, %19.5 oranında 20-25 yaş aralığı ve %35.8 gibi ciddi bir oranında 26-35 yaşlarındaki kitleden geldiği analizlerden tespit edilmiştir.

 

Peki bu evlilik programları geçmişe dönüp baktığımızda bizlere ne kattı? Açıkçası hiçbir şey katmadı! Uzmanların bu tür evlendirme programlarının tamamen düzmece ve eğlence amaçlı düzenlendiği kanısını ciddiye almakta fayda var. Seçilen oyuncuların cast ajanslardan getirildiği, sahte nikah memurlarının nikah hazırlığında olduğu gibi son zamanlar sadece dikkat çeken birkaç durum. Bunları gördüğümüz zaman güvenilecek hiçbir yanının olmadığını uzmanlar belirtiyor. Buna rağmen insanların eğlence amaçlı bile izlemesi bir yerden sonra işin ciddiyetine dökülüp hayatıyla bağdaştırmasına sebebiyet veriyor. Hiçbir tutulabilir yanı olmayan bu tür izdivaç programlarının maalesef halk arasında infiale yol açtığı görülüyor. İnsanların toplum ahlakına etik düşmeyen bu durumların ekranlara özgürce yansıması toplum psikolojisini ciddi anlamda bozmaktadır! Bu yüzden televizyonun kumandasını elinize aldığınızda zampingleyeceğiniz kanalın içeriğine özen gösterin! İzleyecek birşey bulamıyorsanız belgesel izlemenizi öneririz.

Bu yazı 1930 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak