Karaciğerinize iyi bakın: Enginar

Paylaş
 

Büyük sağlık sorunlarına yol açan hatta tüm hayati organların arasında yer alan karaciğer hakkında uzmanlar ”ona iyi bakın, oda size iyi baksın!” sözlerini sürdürdü. Önde gelen Dünya Sağlık Örgütü geçtiğimiz yıllarda yayınladığı bilgilerde karaciğer sorunlarının yağlı ve donmuş gıdalar dolayısı ile beraber daha fazla arttığını öne sürmüş ve insanların karaciğer sağlığını korumaya yönelik beslenmeler yapmasını tavsiye etmişti.

Şimdi ise gelen bilgilere göre beslenme uzmanları karaciğer sağlığının en iyi şekilde korunması ve sindirim sisteminin daha rahat bir şekilde besinleri sindirmesinin enginardan geçtiğini bildirdi.

Karaciğer ve pankreas sorunları öldürür!

Pankreas ve karaciğer kanser sorunları olduğunda metastaz yapmada 1. sırada yer alıyor, uzmanlar pankreas kanserinin karaciğer sıçramasının büyük olasıkla %95 oranında olduğunu gösteriyor, bundan dolayı hem karaciğer sağlığını korumak hemde daha sağlıklı yaşam sürmek için besinlerden fayda alınmasını tavsiye ediyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevinç Yetişen bugün yaptığı yeni açıklamalarda enginarın en eski çağlardan bu yana tüketildiğini, tüketildiği takdirde içerisinde yer alan antioksidan özelliklerinden dolayı karaciğer sağlığına faydasının oldukça fazla olduğunu belirtti. Yetişen çok tüketimin zararlı olabileceği gibi az tüketimin de sağlık açısından bazı eksikliklere ve hastalıklara yol açtığına açıklamalarında yer verdi.

Enginarın zayıflamak isteyenler tarafından tercih edildiğini ve doyurucu olmayan ancak tok tutan bir etkisinin olduğunu da açıklayan Yetişen yorgunluğu gidermede önde gelen sebzelerden bir tanesinin enginar olduğunu açıkladı.

Bu yazı 836 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak