Pleksiglas Ürünler Hayatın Her Alanında Karşımıza Çıkmaktadır – morpleksi.com

Paylaş
 

 

Sosyal yaşantımızda etrafımıza dikkatli bir şekilde bakıldığında birçok imalatın pleksi ürünlerden yapıldığı görülecektir. Aslında her gün kullandığımız merdiven korkuluklarının, yanından geçtiğimiz sehpaların, pencerelerin, aydınlatma ürünlerinin pleksi ürünlerden yapıldığını görebiliriz. Hayatımızın bu kadar çok içinde olmasının en büyük nedeni sağlamlığı ve kolay işlenebilir olmasıdır. Kırılmayan, dağılmayan ve kolay şekil verilebilen özellikte olması, imalatçıların da çok fazla tercih etmesine neden olmaktadır.

 

 Pleksi Kolaylıkla İşlenebilir

 

Isıtıldığı zaman kola bükülebilir, bombeli şekiller oluşturulabilir ve daha pek çok farklı modeller oluşturulabilir. İstenilen şekilde eğilip bükülebilmesi birçok tasarım fikirlerinin ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Basınç ve vakum yolu ile form verilebilen Pleksi kesim levhalar, soğuduktan sonra da bozulmadan şeklini muhafaza etmektedir. Günlük kullanıma uygundur, kolay kolay çizilmez, yüzeyi sivri ve sert cisimlerle veya zımparalarla bozulabileceği için, bu anlamda dikkatli kullanılmalıdır. Pleksi parlak bir görüntüye sahiptir. Dayanıklılığı diğer plastiklerden yüksektir. Bu nedenle değişik iklim koşullarında güvenle kullanılmaktadır.

 

 Nerelerde Kullanılır

 

Pek çok renk seçeneğine sahip olan Pleksiglas ürünler ihtiyaca göre farklı renk ve boyutlarda bulunmaktadır. Kırılmaya karşı çok dirençli oluğundan genelde merdiven küpeşte ve trabzanlarında, yürüyüş yolları korkuluklarında, dekorasyon amaçlı olarak kullanılmaktadır. Günümüzde oldukça sık karşımıza çıkmaktadır. Özellikle bankacılık sektöründe ve alışveriş merkezleri birçok pleksiglas ürünlerden imal edilen eşya ve objelerle karşımıza çıkan yerler arasındadır.

 

Pek çok kurum ve kuruluşta da cam yerine plexi levha kullanılmaktadır. Alışveriş merkezlerinde cam riskine karşı ne kadar önlem alınırsa alınsın kesinlikle pleksiglas levhanın yerini tutmamaktadır. Pleksiglas hem katlanabilir olması hem de şişirilebilir olması bu ürüne çok amaçlı kullanım imkanı vermektedir. Özel işleme ve lazer kesim işlemleriniz için morpleksi.com adresinden hizmetlerimiz hakkında bilgi alabilir veya özel imalat talepleriniz için iletişime geçebilirsiniz.

 

 Pleksiglas Kullanım Alanları

 

Merdiven küpeşteleri ve korkuluklarında

Ev ve büro mobilyalarında

Ev dekorasyonunun aydınlatma objelerinde, masa ve taburelerinde

Banyo ve mutfak gibi ıslak zeminlerde banyo dolap kapakları ve raflarında

İç mimaride farklı tasarımlarda

Masa ve sehpa ayakları

Endüstriyel alanlar

Antika teşhir üniteleri ve tezgahlarında

Tekne, yat dekorasyon ve aksesuarları

Fuar ve vitrin standlarının kurulmasında

Reklamcılık ve hediyelik eşya imalatlarında

Takı tasarımlarında

İç ve dış mekan reklam, pano, afiş uygulamalarında sıkça kullanılır.

 

Bu yazı 415 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak