Twitter Bomba Gibi Güncellemeyle Geldi

Paylaş
 

Twitter bir süredir üye kaybı yaşıyordu. Rekabetten iyice düştüğü şu son zamanlarda yeni getirdiği özellikler ile en yakın rakiplerinden birisi olan Facebook’a yaklaşmayı hedefliyor. İşte gelen o iki yenilik ile Twitter

Dünyanın en önde gelen sosyal paylaşım platformlarından birisi olan Twitter kullanıcı grafiğine baktığında ciddi bir düşüş yaşıyordu. Bu açığı kapatabilmek için bir atak yapması gerekiyordu ve DM Video özelliği ile GIF özelliğini getirerek hızlı bir çıkış yakalamayı başardı.

Twitter aşağıdaki fotoğrafta görmüş olduğunuz gibi direkt mesajlara video özelliği getirdi. Kısa videolar çekip o şekilde paylaşımlarınıza olanak veren şirket bu güncellemesiyle adından sıkça bahsettirecek. Geçtiğimiz haftalarda ise bağımsız bir algoritma ile çalışarak popüler twettleri ön plana çıkararak bir çıkış yaşamıştı.

1Görmüş olduğunuz gibi DM içerisinde artık video çekip gönderebileceğiniz bir buton mevcut. Bu özellikle Snapchat uygulamasını bizlere anımasatan Twitter, bu uygulamanın henüz mobil uygulamasını çıkarmadı. Sadece tarayıcı üzerinden girişlerde bu seçeneği aktif kılan şirket çok yakında mobil üzerinden de bu uygulamaları sunacağı kaçınılmazdır.

 

 

TWİTTER VE GIF
Uzun zamandır sosyal medyanın gözbebeği haline gelen GIF yani animasyon şeklindeki fotoğraflar kullanıcıların pek bir hoşuna gitmiş olsa gerek, Twitter bunu fırsat bilip uygulamaya entegre etmiş. Artık twitter üzerinden böyle bir uygulama mevcut. Bu da elbette şimdilik mobil desteği vermiyor. Giphy ile Riffsy gibi şirketlerle anlaşarak online olarak GIF seçebildiğiniz bu güncelleme ile facebook gibi rakiplere yetişmek zor olmayacaktır.

2

Bu yazı 1340 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak