HURDACILIK NEDEN ÖNEMLİ ?

Paylaş
 

Hurda tüccarları hurdayı geri alır ve ekonomiyi kurtarır. Toplanacak atıkların çöp olarak bertaraf edilmesi ekonomik bir kayıptır. Ancak demir gibi metallerin paslanması ve oksidasyonu gibi durumlar vardır. Bu şekilde doğaya zarar verirler. Özellikle toprağın verimliliğine zarar verir. Havayı kirletir, denizi kirletir.

Hurda sahaları ve hurda endüstrisi basit görünebilir ancak hayatın tüm yönlerini etkiler. Bu nedenle toplum tarafından dikkate alınması gereken görüş, atıklarınızı çöpe atmamaktır. Hurda metal ile yapmanız gereken, hurda satıcısına teslim etmektir. Dünya nüfusu artıyor ve dünya giderek daha kalabalık hale geliyor. Öte yandan bir çok  hurda toplama faaliyeti de başlamıştır. Dünyamızı temiz tutmalı ve ona özveriyle bakmalıyız, aksi takdirde yaşanmaz  hale geldiği için bize hiçbir faydası olmayacaktır. Geri dönüşüm bir ülke ekonomisinde çok önemlidir ve  çevre sağlığı için de çok önemlidir. Geri dönüşüm konusua ne kadar çok önem  verirsek dünya o kadar sağlıklı olur. Bizden sonraki nesilleri ne kadar çok eğitirsek, yaşam o kadar  iyi olur. Bu bilinçle doğa ve ekonomi ne kadar küçük olursa olsun hurda toplayarak nefes alma fırsatı buluyor. Geri dönüştürülmüş malzemelerin geri dönüştürülmesiyle iklim değişikliğine neden olan sera gazı emisyonları en aza indirilir. Doğal kaynaklardan hammadde talebini karşılamak için daha fazla enerjiye ihtiyaç vardır. Bu enerji talebi nedeniyle daha fazla karbon emisyonu üretilir.

 Ancak, yukarıda da belirttiğimiz gibi, geri dönüştürülmüş malzemeler, kaynaklarından çıkarılmasına kıyasla ‘enerji tasarrufu sağlar. Bu enerji tasarrufu sayesinde daha az karbon ayak izi oluşur. Bu, yıkıcı iklim değişikliğini önlememize yardımcı olur.

EKOSİSTEM VE DOĞANIN KORUNMASINA FAYDALARI

Geri dönüşüm sadece biz insanlar için değil, doğal yaşam için de çok önemlidir. Hammadde ihtiyaçları için kaynak arayışları nedeniyle doğal yaşam tehdit altındadır. Ormansızlaşma, nehirlerin yön değiştirmesi, doğal yapıların bozulması bunlara örnektir. Bu olumsuzluklar  hava, su ve toprak kirliliğine de yol açmaktadır. Geri dönüştürülmüş malzemeler, kapsamlı enerji tasarrufu için hurda metal satıcıları tarafından toplanır. Örneğin, bir alüminyum kutuyu atmak, aynı kutu benzin kadar enerji israfına neden olabilir.

Demirkıran Metal Hurdacılık

Demirkıran Metal şuanda Türkiye genelinde faaliyet gösteren en iyi hurdacı firmalarından biridir. Her adresten hurda alımı yapmakta ve en yüksek fiyatlarla hurda alımını gerçekleştirmektedir. Hurda satmak isteyenler en yakın hurdacı olarak çalışan Demirkıran Metal ile iletişime geçebilirler. Hurda fiyatları hakkında bilgi almak için yine iletişim kurulabilir. https://www.demirkiranmetal.com/ adresi üzerinden yetkililere ulaşım sağlanabilir.

Bu yazı 130 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak