Avustralya’da Müslüman Genç Adam Kadını Yumrukladı

Paylaş
 

Avustralya’nın Melbourne kentinde yaşanan olayda 21 yaşındaki bir müslüman kadına fiziki saldırı uygulandı. 21 yaşındaki müslüman kadın kimliği belirsiz bir erkek tarafından tartaklanarak yumruklandı.

Melbourne kent merkezindeki Eyalet Kütüphanesi önünde 21 yaşında olduğu açıklanan Müslüman bir kadın yalnız başına yürürken bir erkeğin fiziki saldırısına maruz kaldı. Saldırganın Müslüman kadına iki kez yumruk attığı ve baş örtüsünü açmaya çalıştığı iddia edildi.

Öte yandan tesadüfen orada bulunan ve saldırıya engel olmak isteyen 16 yaşında Müslüman bir gencin saldırgan tarafından bıçakla tehdit edildiği belirtildi. Saldırıdan sonra sağlık ekipleri tarafından kontrol edilen Müslüman kadının durumunun iyi olduğu açıklandı.

Avustralya İslamofobi Kayıt Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, saldırıya engel olmaya çalışan Müslüman gencin babası merkezi arayarak şikayette bulundu. Merkezin kurucusu avukat Mariam Veiszadeh, 16 yaşındaki Müslüman gencin babasının kendilerini arayarak, saldırgan tarafından bıçakla tehdit edilen gencin olaydan bir hayli etkilendiğini ve korktuğunu söylediğini belirtti.

Avustralya’da Müslümanlara karşı saldırıları kayıt altına alan Avustralya İslamofobi Kayıt Merkezi’nin kurucusu Mariam Veiszadeh, ”Bazı kadınların korktuğunu ve dışarıya çıktıklarında hareketlerini değiştirme gereğini hissettiklerini biliyoruz. Böyle bir olay sadece daha fazla korku ve ayrılığa neden olacak. Bu tür olaylar çok olmuyor ama gittikçe daha fazla insan istismar ve karalama olaylarını rapor ediyor’’ ifadelerini kullandı.
Saldırının 29 Ekim Perşembe günü saat 13.00’te meydana geldiğini açıklayan polis, ırkçı amaçlı olduğu iddia edilen saldırının failini yakalamak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Olayın ardından kayıplara karışan vücudunun üst kısmı çıplak saldırganın, 45 yaşlarında ve 183 santimetre boylarında olduğu güvenlik kameraları tarafından tespit edildi. Polis, görgü tanığı 4 kişinin ifadelerine de başvurdu.

Yaşanan olay İngiltere ve Avustralya basınında geniş yer buldu. İngiliz Daily Mail sitesi “üstsüz haydut sokakta yürüyen başörtülü kadının yüzüne yumruk attı” diyerek haberi duyurdu.

Bu yazı 588 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak