Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova ağır konuştu!

Paylaş
 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova bugün kameralar karşısına geçti ve yeni açıklamalarda bulundu, açıklamalarında Türkiye hakkında konuşan sözcü ”ben bile inanamadım” sözlerini sürdürdü. Dünyanın önde gelen silahlı savunma sistemleri vb yönetimlerinin dahi yapıldığı NATO tarafından dahi Rusya haksız bulunurken Rusya’dan gelen haberlerde SU-24 tipi savaş uçağının haksız yere düşürüldüğü dile getirilmişti.

Bunların hemen ardından iki ülke arasında ”senmisin öyle yapan” diyen hem Türkiye hem Rusya birbirine ambargo uygulamaya başlamış dünyada bir çok ülke her iki tarafında haksız olduğu noktaların olduğunu belirtmişti.

”Ben o an iş yerindeydim”

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova ise uçağın vurulduğu anda iş yerinde olduğunu ve Türkiye’ye gitmek için hazırlıklarını sürdürdüğünü dile getirdi, hemen ardından havaalanına giderken olabildiğince haberleri takip etmeye özen gösterdiğini dile getiren Maria bu olayın kendisinde oldukça fazla bir değişim yaptığını ve olaydan sonra Facebook üzerinden yayınladıkları ile bunu bir kez daha göstermiş olduğunu kanıtladı. Maria ayrıca Türkiye’nin bu tür bir savaş uçağını vurmasını beklemediklerini ve ölen her insan için özellikle de askerler için çok üzgün olduğunu dile getirdi.

Son olarak Maria 40 yıllık bir çalışma sürecinde olan bir insanın bile buna inanmakta güçlük ve zorluk çektiğini dile getirdi.

Bu yazı 1952 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak