Somali’de bombalı saldırı sonucunda 11 kişi öldü

Paylaş
 

Somali’de yaşanan bombalı saldırı olayında ilk gelen bilgilere göre 11 kişi hayatını kaybetti. Güvenlik güçleri ile saldırganlar arasında uzun süreli çatışma yaşandı

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre; saldırıda aralarında yerel bir radyo için çalışan gazeteci ile otel sahibinin de bulunduğu en az 12 kişi öldü, hükümet yetkilileri ve Reuters haber ajansı kameramanının da bulunduğu pek çok kişi de yaralandı.

Otelin kontrolünün hükümete bağlı özel kuvvetlerinin elinde olduğu ifade edildi. Polis yetkilisi Ali Ahmed, güvenlik güçlerinin saldırganları öldürerek kuşatmayı sonlandırdığını açıkladı.

OTELDEN SİLAH SESLERİ GELİYORDU

Associated Press’e konuşan Mogadişu Belediye Başkanı Mohamed Hussein, “ilk olayın sabahın erken saatlerinde, bir intihar bombacısının bomba yüklü aracı patlatmasıyla ve sonrasında silahlı kişilerin oteldekilere ateş açmasıyla yaşandığını” aktardı.

İkinci olayın ise yine otelin dışında park edilmiş bomba yüklü araçtan kaynaklandığı sanılan bir patlamayla meydana geldiği belirtildi.

AP’ye olay yerinden telefonla bilgi veren Hussein, “Saldırıda otelin sahibi, eski bir general ve başkaca yetkililerin öldürüldüğünü” söyledi.

Haberde, Hussein’in ajansa yaşananları anlattığı esnada otelden silah seslerinin geldiği aktarıldı.

Bir polis yetkilisi, otele giren saldırganlar ile güvenlik güçleri arasında yaklaşık üç saat çatışma yaşandığını, saldırganların otelin çatısından ateş açtığını açıkladı.

SALDIRIYI EŞ-ŞEBAB ÜSTLENDİ

Saldırının sorumluluğunu Batı destekli hükümeti devirmek için sık sık benzer eylemler düzenleyen terör örgütü Eş-Şebab üstlendi.

Şebab örgütüne yakın “Somali Mimo” adlı internet sitesinde yer alan haberde, “Elemanlarımız devlet ve hükümet yetkililerinin konakladığı bir oteli hedef almıştır” ifadesi kullanıldı.

Reuters’a konuşan örgüt sözcüsü Şeyh Abdiasis Ebu Musab, “Mücahitler düşmanların kaldığı Sahafi oteline girip kontrolü ele geçirdi” dedi.

Görgü tanıkları, ilk patlamanın ardından çok sayıda cesedin etrafa saçıldığını aktardı. Mohamed İsmael adlı bir tanık, “Çok büyük bir patlama yaşandı ve girişteki insanlar öldü” dedi.

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ’NE 300 METRE MESAFEDE

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, saldırıya uğrayan otelin Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçiliği’ne 300 metre mesafede bulunduğu belirtildi. Saldırının kınandığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Türkiye, Somali’de istikrar ve barışın sağlanması çabalarına ve bu ülkenin terörle mücadelesine sağladığı desteği sürdürmeye devam edecektir.”

Bu yazı 1041 kere okundu.
Etiketler:
11 kişi ölüm somali
  • Site Yorum

Bir yorum bırak