Epoksi

Paylaş
 

Epoksi eşyalar üzerinde yapılan bir kaplama çeşididir. Fiber takviyeli ve polimer alaşımlı olmasından dolayı en dayanıklı kaplamadır. Yapılan kaplama hem koruma hem de yalıtım yapmak amacıyla kullanılır. Kullanılan alanlar içindeki bileşim miktarlarına göre değişiklik göstermektedir. İçerisinde barındırdığı reçine, fiber takviyesi ve polimer alaşımın değerleri kullanılan alanlarda farklı dozlar ayarlanarak hazır hale getirilir. Böylece epoksi kaplama daha düzgün ve dayanıklı bir şekilde yapılır. Günümüzde özellikle epoksinin seçilmesinin nedeni en küçük alanları bile doldurarak tam yalıtım yapmasıdır ve özellikle zeminlerde su sızmasını ve küçük noktalara kir birikmesini engellemektedir. Özellikle masa ve sandalyelerin epoksi kaplanması kolay temizlenmesi için tercih edilir. Epoksinin aside karşı dayanıklı olması ise sıkça temizlik yapanların bir numaralı tercihi haline gelmesinde ön ayak olmuştur. 

Epoksi Zemin

Ankara epoksi zemin işinde olan firmamız son derece titiz bir çalışma gerçekleştirmektedir. Zeminlere epoksi uygulanırken içeride eşyanız varsa onlara dikkat ederek çalışır. Bunun nedeni ise epoksi zemin yapılırken karışımın içindeki maddelerin normal bir eşyaya zarar verebilme olasılığı olmasıdır. Epoksinin yapıldığı yerde herhangi bir boşluk, zeminde bozulma ya da su sızdırma gibi sorunlar yaşanmaması gerekmektedir. Aksi taktirde yapılan epoksi zemin kaplama boşuna yapılmış olur ve işlem en baştan alınmak zorunda kalınır.

Epoksiyle yapılan zeminlerin özellikleri çok fazladır. Bunlar az kir tutması, tozlanma yapmaması, şeklini koruyarak zemin üstündeki ağırlığa ve ani çarpmalara dayanıklı olması şeklinde sıralanabilir. Böyle zeminler sadece evlerde kullanılmaz. Kamusal alana açık her yerde epoksi zeminle karşılaşılabilir. Hastane, fabrika, avm, ve iş yerlerinde de kullanılmaktadır. Bu şekilde yapılan zeminin renkleri oldukça fazladır. Renk ve ton olarak istediğiniz tarzda epoksi zemin tercihi yapabilirsiniz. Eğer belli bir süre sonra rengi değiştirmek isterseniz üzerine farklı bir renk yaptırabilirsiniz. Bu önceden yapılan epoksiye de zarar vermez. Epoksi zemin Ankara firması olarak sizlere her türlü olanağı sunmaktayız.

Epoksi sadece zeminlerde de kullanılmaz. Tekne tamirlerinde, onarımında ve yapımında da kullanılmaktadır. Birçok yerde ve birçok farklı alanda rahat bir şekilde epoksi kullanılabilinmektedir. Her türlü ahşap işinde, ev içi onarımlarda ve bazı plastik yapılarda da hiç düşünmeden epoksi kullanabilirsiniz. 

Bu yazı 259 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak