Düzeltici Faaliyetler Neden Açılır?

Paylaş
 

Düzeltici faaliyetler standartlara göre çalışan bir firmada oluşan veya tespit edilen bir uygunsuzluğun bulunması durumunda verilir. Uygunsuzluk yapılan bir uygulamanın standartta göre gerçekleşmediğinin tespiti nedeniyle verilir.

            Düzeltici faaliyetler çok farklışekilde ortaya çıkar. Bölümlerin birbirlerine yaptığı iç denetimlerde, belirliperiyotlarda yapılan dış denetimler, müşteri şikayetleri sonucunda vb. ortayaçıkabilir. ıso 9001 düzeltici faaliyetler ve açılma- kapanma tarihlerinin sorgulanması sonucu sistemperformansını gösterir.

            ISO 9001 Düzeltici faaliyetler sistemi gönderilen kişi,ilgili uygunsuzluk için kök neden analizi yapar. Ancak bu analiz uygunsuzlukile ilgili tüm bölümlerin katıldığı bir toplantı ile belirlenir. Belirlenennedenlerin çözümü için faaliyetler ve öngörülen tarih belirlenir. Düzelticifaaliyet açılan kişi, belirlenen öngörülen tarihe kadar planlanan tümçalışmaları yerine getirmiş olmalıdır.  ISO 9001 Düzeltici faaliyetlerin planlanması vegerçekleşmesi arasındaki fark, şirketin performansını ortaya koyar. Pek çokşirkette düzeltici faaliyetlerin gerçekleşme oranı ve süresi firma için birkurumsal hedef niteliğindedir. Dinamik bir şirket yapısı firmada ortaya çıkanhataları bir şekilde kayda alır; istatistik tutar; hata maliyetlerine katlanmamakiçin hızlıca çözümler.

Bu yazı 392 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak