CryptLocker Virüsü Veba Haline Geliyor!

Paylaş
 

CryptLocker virüsü tamamen dolandırıcılık üzerine kurulmuş ve ciddi sıkıntılara yol açan bir virüstür. Bu virüsü yememek neredeyse imkansız. Mail yoluyla gelen bu virüsün TTnet, PTT, Turkcell gibi isimleri kullanarak geliyor.

Şuan bilinen bu üç büyük kurumsal firma ile saldırıyorlar. Durum gösteriyor ki bu firma isimleri artacak. Size gelen bu büyük kurumsal firmaların e-fatura kullanıcısıysanız sizde bu maili büyük ihtimalle alacaksınız! E-fatura bilgileriniz TTnet, Turkcell gibi isimlerle karşınıza çıktığında güncel borç tutarınızın yüksek olduğunu görecek ve detay bilgi için tıkladığınızda CryptLocker virüsü artık faaliyete girmiş demektir. Bu virüs bilgisayarınızdaki bütün dosyaları ve verileri güçlü bir parola yöntemiyle şifreler ve kullanım dışı bırakır. Ayrıca o esnada bilgisayarınıza bağlı bir hafızalı birim varsa telefon, tablet, harici diskler gibi onlarda doğrudan etkilenecek ve dosyalar şifrelenecektir. Size gelen maili ayırt etmek zor! Paylaştığımız görsellere göz atarsanız durumun ciddiyetini görebilirsiniz.

TTnet’ten gelmiş gibi gösterilen mailin örneğidir. Gerçeği ile ayırt edemezsiniz!

Cryptolocker Virüsü

Turkcell ile gelen e-fatura maili aşağıda görmüş olduğunuz gibi gerçekçidir.

turkcell-fatura-virusu-nasil-bulasir

Bu virüsten kurtulmanın yolları biraz sıkıntılı. Eğer iyi bir bilgisayar ve internet kullanımına sahip bilgileriniz varsa internetten biraz araştırabilirsiniz. Bilinmesi gereken yeni bir virüs olduğu için henüz antivirüs programı mevcut değildir. Virüsü size gönderen yazılımcılar bu işten kurtulmak için size birde panzehir satmak isteyeceklerdir. İşte o panzehiri satacaklarını gösteren görselde aşağıdaki gibidir.

cryptolocker

Bu yazılımı satın almak sizi kurtarır mı bilemeyiz. Para kaptırmak ister misiniz? Yada düştük bir kez bu hataya parayı verip yazılımı satın alalım derken yazılımın size verileceğinden emin olabilir misiniz ?

Bizim tavsiyemiz bu hataya düşmeyin ve format ile bilgisayarınızı sıfırlayın. Eğer internetteki bilgilerden yola çıkarak dosyalarınızı kurtarabilirseniz kurtarın. Bu makaleyi okuduktan sonra dikkatli olun. Eğer yoksa bilgisayarınıza bir antivirüs programı yükleyin. Hiç olmamasından iyidir!

 

Bu yazı 1212 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak