Medikal CE Belgesi Nedir? Nasıl Alınır?

Paylaş
 


Medikal CE Belgesi, medikal ürünlerin Avrupa pazarında daha güçlü olmasını sağlayan en önemli çözümlerden bir tanesi olarak değerlendirilmektedir. Avrupa’da refahın arttırılması ve sağlık sisteminin daha güçlü bir şekilde inşa edilmesi adına ihtiyaç duyulan bir çözüm olarak medikal ürünlerin titizlikle seçilmesine önem gösterilmektedir. Bu bağlamda Medikal CE Belgesinin değeri de fazladır. Peki, bu belge için nasıl bir süreç söz konusu olur? Udem Belgelendirme ile size özel bir deneyim yaşamanın şimdi tam zamanı!

Tıbbi Cihazlarda CE Belgesi ve Amacı

CE Belgesi, Avrupa pazarında dolaşacak ürünlerin kalite ve performans bakımından en ideal sonuçları ortaya çıkarması açısından değerlidir. Bu nedenle de tıbbi cihazlarda CE Belgesi aranmasının geçerli nedenleri bulunmaktadır. Aşağıda sıralanan faktörler dikkate alındığında tıbbi cihazlarda CE Belgesi çok özel bir seçenek olarak dikkat çekiyor.

  • Yönetmelik kapsamındaki bütün cihazların sahip olması gereken temel kriterlerin belirlenmesi hedeflenmektedir,
  • Medikal cihazlar nedeniyle ortaya çıkabilecek bütün risklerin ortadan kaldırılması adına bir çerçeve belirlenmektedir,
  • Cihaz üretim, satış, lojistik ve kullanımı konusunda bütün risklerin değerlendirilmesi çerçevesinde kuralların belirlenmesi,
  • Medikal CE Belgesi çerçevesinde cihaz tasarımları, sınıflandırması, satışı ve kullanımına dair denetimlerin usul ve esaslarının belirlenmesi gerçekleşir.

Tüm bu aşamalar dikkate alındığında Medikal CE Belgesi hayli değerli bir husustur. Peki, bu belgeyi almak adına nasıl bir süreç gerçekleşir? İşte CE Belgesinin medikal cihazlarla alakalı süreçlerine dair bilinmesi gerekenler!

Medikal CE Belgesi Alma Süreci

Udem Belgelendirme olarak Medikal CE Belgesi konusunda bütün paydaşların faydasına olacak bir anlayışla hareket ediyoruz. Bu doğrultuda medikal ürünlere dair belgelendirme sürecini titizlikle yürütmeyi amaçlıyoruz. Belge alma sürecinin bir parçası olacak firmalar için öcelikle ön değerlendirme yaparak gerekli eksikliklerin giderilmesi açısından bir yol haritası belirliyoruz. Buna uygun bir şekilde hazırlık süreçlerini yönetiyor ve kaliteli bir çözüme olanak sağlıyoruz. Siz de medikal ürünlere dair CE Belgesi almak mı istiyorsunuz? O halde yapmanız gereken sadece CE Belgesi konusunda profesyonel ekibimizle iletişime geçmek olmalı. Bütün süreci titizlikle ele alıyor ve size özel bir yaklaşım benimsiyoruz.

Bu yazı 150 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak