Varil Isıtıcı Ne İşe Yarar?

Paylaş
 

Endüstriyel kuruluşların en önemli ihtiyaçları arasında yerini alan varil ısıtıcı sistemleri, hem sök tak formlu hem de farklı prosesler için uygulanabilen fonksiyonel yapılarıyla ön plana çıkan ısıtıcı birimlerinden oluşur. Değişik özelliklere sahip ısıtıcı ürünleriyle oda sıcaklığında akışkanlığını muhafaza edemeyen ürünlerin sıvı form ve halleri korunur. Değişik ısı ayarlarına, malzeme kalitesine ve işlevselliklere sahip ısıtıcı ürünleri ısıtılması hedeflenilen ürünün özelliğine göre farklı işlevlere sahiptir. Bu nedenle ısıtıcı temin ve tedarik edilmeden önce hangi malzeme birimin akışkanlığının korunacağına yönelik bilgi önemlidir. 

Üst düzey ısıtıcı teknolojileri 

Özellikle kimyevi madde türlerinde ısıtma veya sıcaklık verme durumları, birtakım gazların ortama salınmasına neden olur. Bu tip durumların gerçekleşmemesi adına ilgili maddenin türüne göre verilmesi gereken sıcaklık ayarının bilinmesi, bu sıcaklık ayarının otomat sistemleriyle otomatik şekilde kontrol edilmesi, gaz çıkışları yaşanması halinde uyarı sistemleri ve üst düzey güvenlik sayesinde kazaların önüne geçilmesini sağlayacak fonksiyonu bulunan ısıtıcı cihazlara sahip olunması gerekir. 

Tutkal, asfalt, glikoz, motor yağı gibi ürünlerin oda sıcaklıklarında akışkanlıklarını kaybetmeleri, transfer işlemlerinin uzun sürmesine veya ilgili ürünün paketlenme aşamasının üzün sürmesine neden olur. Akışkanlığı iyi olan ürünün paketlenmesi çok daha kısa süreceğinden dolayı az zaman ve enerjiyle birçok ürün paketlenme işlemi yapılabilir. Banttan geçen ürün sayısının çok, kullanılan enerjinin az olması demek, maliyetlerin azalması anlamına gelir. Bunu sağlamak için operasyon sürecinin uygun aşamasında ısıtıcı sistemlerle ilgili ürünün akışkanlığının arttırılması elzemdir. Bunu sağlayacak ürünler, gerekli koruma ve güvenlik yöntemlerine sahip ısıtıcılardır. 

Bu ısıtıcı sistemleri, taşımacılık alanında da kullanılabilir. Varil ısıtıcı taşımacılık sırasında uygun malzemeler için beliril sıcaklığın korunmasını gerektirecek hususlar için en ideal çözümdür. Isıtma kabinleri yaratılır ve böylece ortam ısısı malzemenin türüne göre belirlenebilir. 

Varil ısıtıcı mühendislik: Form Mühendislik  www.formmuhendislik.com

Taşımacılık alanında kullanılacak ısıtıcı sistemleri veya endüstriyel kurumların ihtiyacı olan ısıtıcı sistemlerine yüksek düzeyde malzeme kalitesine sahip ürünlerle cevap veren Form Mühendislik, hem yurt içi hem de yurt dışına sunduğu çözümlerle ürünlerinin kalitesini tüm dünyaya tanıtmış bir kuruluştur. 

Bu yazı 237 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak