Ukrayna ‘ da Yaşayan Çılgın Türk Çağrı SERTAN

4 Yılı aşkın süredir turizm sektöründe başarıları sayesinde adından bahsettiren Çağrı SERTAN Pandemi döneminde de yatırımlarına devam ederek Türk Vatandaşlarına ev sahipliği yapıyor.  Halı hazırda Türkiye ‘ de Mühendislik ve Teknoloji alanlarında şirket ve mağazaları bulunmaktadır. Kendisi ile yaptığımız görüşmede sorularımı cevaplayan Çağrı SERTAN ‘ ın mütevazı kişiliği ve sakinliği dikkatlerimizi çekmiştir. Röportajımızda başlıca sorularımız ve cevaplar; 

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz, Çağrı SERTAN Kimdir?

Öncelikler beni tanıma isteğiniz için size ve değerli okurlarınıza teşekkür ederim. Dünyanın zor zamanlar yaşadığı bu günlerde ülkeme ve bütün insanlığa sağlık diliyorum. 

Çağrı SERTAN çocukluktan buyana her gece hayaller kuran ve gündüzleri kurduğu hayalleri projelere dökerek gerçekleştirmek isteyen idealist biridir diyebilirim size. 1985 Malatya doğumluyum. Babamın vazifesinden dolayı güzel ülkemin birçok il ve ilçesini gezdim. Mesleki olarak eğitimimi Elektrik ve Elektronik alanına yoğunlaştırdım. Hayalimde ki meslekti Elektrik Mühendisi olmak ve bu hayali gerçekleştirdim.  Memur bir ailenin ortanca erkek çocuğuydum. Mesleki yeteneklerimiz ve ilgimiz aslında babamızdan geliyordu. Hep meraklı sabırlı ve sonuç odaklıydı babam. Bende yıllardır babam Adil SERTAN ‘dan aldığım bu feyz ile yorulmadan yılmadan çalışıyorum.

Neden Teknoloji ve Mühendislik? 

Elektrik benim için her zaman gizemli gelmiştir. Bazen kendimi bir bulunmazı keşfedecek ve insanlığa büyük katkım olacak gibi hissederdim. Bu yüzden mesleki eğitimimi hep bu yönde ilerlettim. Teknolojiyi ve üretmeyi seviyorum.

İş Dünyasında ki kaçıncı yılınız? 

Mesleki yeterliliğe sahip olmak için Gazi Antep Mehmet Rüştü Uzel End. Mes. Lisesi bitirdim ve sonrası Gazi Antep Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü ile devam etti. Ailemin ekonomik durumundan sebeple hem okumak ve çalışmak zorunda kaldım. Mesleki olarak kendimi ispatlamak ve bir an önce başarıyı yakalamak için mesleğimle alakalı diğer alanlarda da faaliyet gösterdim. 

Bu benim için yorucuydu ama başta da dediğim gibi mesleki olarak ideallerim vardı ve gerçekleştirmem gerekiyordu. İlk markam 2M Mühendislik olarak Antalya ‘nın Alanya ilçesinde faaliyete geçti. Yılını sorarsanız takvim ve rakamlarla aram iyi değildir. Bu serüven 4 Yıl sürdü. O günde bu zaman çok şey kazandık ve kaybettik yorucuda olsa azmimizi kaybetmedik. Sözün kısası 2009 ‘ dan beri ticaret ve iş dünyasındayım. 

Nerden turizm peki? 

Bu sorunuza cevap vermek benim için mutluluk verici. Çok uzun zaman yazılım ve bilişim alanında müşterilerimizin taleplerini yerine getirdik. Bunların çoğunluğu otel, tur şirketleri ve bunlara bağlı pazarlama firmalarıydı. Benim mesleki anlayışım bir işi yaparken önce konuyu iyice kavramaktır. Hizmet verdiğimiz marka ve kişilerinde tecrübelerini de analiz ederek aklımda ki Turizm ne olduğu? Nasıl yapıldığı? Bu işten nasıl kar edilir? Gibi birçok soruya cevap buldum. Aslında ürettiğimiz hizmet ve ürünlerle bu sektörün içinde olduğumuz fark ettik. Ve bu beni mutlu etti. Değişik bir sektörde kaliteli hizmet üretmek istedim. Ve böyle şimdi Dünyanın birçok ülkesinden gelen değerli misafirlerimizi bu güzel ülke Ukrayna’ da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Ve aslında en önemlisi de istihdam. Bizim turizm faaliyetlerimiz tek yönlü değildir. Burada tanıdığımız ve iletişim kurduğumuz insanları da yine iş ortaklarımızla ortak operasyon yürüterek Türkiye ‘ ye de davet ediyor ve gönderiyoruz. 

Turizm de hedefleriniz nedir?

Bence sınırlar Ülkerlerin ve kültürlerin kimliğidir sadece. İnsanlar tatil içinde eğitim içinde ve iş içinde olsa başka Ülkeleri keşfetmeli. Bizim ülkemiz deki en büyük sorun bu bence. Başka kültürleri, toplumları ve milletleri sadece medya üzerinden görüyoruz. Bunu 26 yaşında başka bir coğrafyayı keşfetmiş ve ilk yurt dışı tatiline çıkmış olarak söylüyorum. Keşke daha önceden yapsaydım. Ülkemizde oturmuş bir Turizm ve Otelcilik kalıbı var ve bu başarılı bir durum değil. Coğrafi şartlarımız çok iyi küresel piyasada turizm lideri olabilmemiz mümkünken kalıplara bağlı olmanın olumsuzluğunu yaşıyor ülkemiz. Hedefimiz bir nebzede olsa bu hizmet kalıbını değiştirmek, faaliyette bulunduğumun her ülke için faydalı olmaktır. Şuan için yeni projelerimiz tasarım aşamasında ve hedeflerimizi yakalamak için 2022 yılını heyecanla bekliyoruz. Her kes için nitelikli eğlenceli ve güvenli turizm anlayışına sahibim ve bütün çalışanlarıma bu ilkeleri empoze etmeye çalışıyorum. 

Okurlarımıza iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı? 

Tabi ki. Vatandaşlarımız genelde yurt dışı tatillerine pahalı olması ve başımıza olumsuz bir şeyler gelir, dil bilmeyiz yol bilmeyiz gibi bahanelerle sıcak bakmaz tercih etmezler. Bizler de bir zamanlar turist olarak geldiğimiz Ukrayna ve Rusya da şimdi ev sahipliği yapıyoruz. Yurt içi tatillerle yurt dışı tatil arasında maliyet hesaplamasın da çok bir fiyat farkı yoktur. Bizler turizm planlayıcıları olarak bu hesaplamaları yaparak siz değerli misafirlerimize paketler oluşturuyor ve sizlere eşlik ediyoruz. 

 Hoş ziyaretiniz ve fikirlerime değer verdiğiniz için sizlere ve okuyucularınıza çok teşekkür eder,  esenlikler dilerim….

Bu yazı 199 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak