Şifa deposu Karemiş Karadut Özü

Paylaş
 


Duttaki bitki bileşiklerinin ve özlerinin miktarları çeşitlidir ve etkileri de farklıdır. Bu, meyvede farklı renklere ve antioksidan özelliklere neden olur. Derin renkli ve olgun dutlar bitki bileşiklerinde daha zengindir ve renksiz ve olgunlaşmamış meyvelerden daha yüksek bir antioksidan kapasiteye sahiptir.
Dut veya dut özleri, kalp hastalığı, diyabet ve kanser gibi çeşitli kronik durumlara karşı faydalı olabilir. Karadut meyvesinden yapılan karadut özü de bu yararları göstermektedir.


Karadut Özünün Faydaları ve Sağlığa Etkileri

Düşük Kolesterol

Kolesterol, vücudunuzun her hücresinde bulunan önemli bir yağ molekülüdür. Bununla birlikte, yüksek kan kolesterol seviyeleri ise artmış kalp hastalığı riski ile bağlantılıdır.

Hayvan çalışmaları, dut ekstraktlarının aşırı yağları azaltabildiğini ve kolesterol seviyelerini düşürdüğünü göstermektedir. Ayrıca LDL (kötü) ve HDL (iyi) kolesterol arasındaki oranı iyileştirebilirler.

Ek olarak, bazı test tüpü deneyleri, dut özlerinin karaciğerde yağ oluşumunu azalttıklarını ve potansiyel olarak yağlı karaciğer hastalığının önlenmesine yardımcı olduklarını göstermektedir.


Karadut Özünün Faydaları: Kan Şekerine Etkisi


Kan Şekeri Kontrolünde Etkili

Tip 2 diyabetli insanlar kan şekerinde hızlı bir artış riski altındadır ve karbonhidrat yerken dikkatli olmaları gerekir.

Dutlar bağırsaklarınızda karbonhidratları parçalayan bir enzimi inhibe eden bileşik 1-deoksinojirimisin (DNJ) içerir.

Bu nedenle, dutlar ve dut özleri yemeklerden sonra kan şekerindeki artışı yavaşlatarak diyabete karşı faydalı olabilir. Herhangi bir kesin sonuca varılmadan önce insanlar üzerinde çalışmalara ihtiyaç vardır.

Karemiş Karadut Özü ayrıca iştah açıcı özelliği ile birlikte, ağız yaralarına da iyi gelmektedir. 

Bu yazı 287 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak