Meclis’te Mustafa Sarıgül’e yumruklu saldırı!

Paylaş
 

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül‘e, Meclis kulisinde yumruklu saldırı gerçekleşti.

Birgün’ün haberine göre, 22. Dönem ANAP Milletvekili Turan Tüysüz’ün yumruk atan isim olduğu iddia edildi. Saldırı gerçekleştiren kişinin, korumalar tarafından dışarı çıkarıldığı öğrenildi.

Mustafa Sarıgül kimdir?

Mustafa Sarıgül, 22 Temmuz 1962 tarihinde İstanbul’da doğmuş olan Türk siyasetçidir. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra iş hayatına atılmış ve bir süre ticari faaliyetlerde bulunmuştur. Daha sonra siyasete adım atan Sarıgül, 1992 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) üye olmuştur.

1996 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP’nin Şişli Belediye Başkan adayı olarak gösterilmiş ve seçimi kazanarak Şişli Belediye Başkanı olmuştur. Bu görevi 2009 yılına kadar sürdürmüş ve bu süre zarfında Şişli’nin sosyal ve ekonomik gelişimine önemli katkılarda bulunmuştur. Başarılı belediye başkanlığı dönemiyle tanınan Sarıgül, İstanbul’un önemli semtlerinden biri olan Şişli’yi modernize ederek örnek bir çalışma sergilemiştir.

Mustafa Sarıgül, siyasi kariyerinde CHP’de önemli görevler üstlenmiş ve parti içinde etkili bir isim haline gelmiştir. 2009 yılında CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçimlere katılmış ancak seçimi kazanamamıştır. 2011 yılında ise CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Siyasi hayatı boyunca aktif bir şekilde siyaset yapmaya devam eden Mustafa Sarıgül, Türk siyasetinde önemli bir isim olarak tanınmaktadır. Özellikle İstanbul’da önemli bir siyasi figür olan Sarıgül, siyasi görüşleri ve icraatlarıyla geniş bir kesim tarafından takip edilmektedir.

https://www.gazeteyenigun.com.tr/mecliste-mustafa-sarigule-yumruklu-saldiri

Bu yazı 149 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak