E-TİCARET NASIL YAPILIR?

Paylaş
 

Mal veya hizmetlerin internet aracılığı ile alınması ve satılması işlemine e-ticaret denir. Ülkemizde e-ticaret yapabilmek minimum şahıs şirketi kurmak gerekir. Bir muhasebeciden yardım alınarak ve çok fazla maliyete katlanmadan kolay bir şekilde şahıs şirketi kurulabilir. Son dönemlerin revaçta iş fikirlerinden E-Ticaret aslında çok geniş kapsamlı bir pazardır. İnternet üzerinden somut ürün ve mal satılabileceği gibi birçok hizmet de satılabilir.

Bir alışveriş satıcının ürünü satmayı kabul etmesi ve alıcının ürün karşılığında belirli bir ödeme yapması ile tamamlanabilir. İnternet üzerinden gerçekleştirilen alışverişlerin büyük bir kısmında sanal pos kullanılır. Sanal POS ile müşteriler kart bilgilerini kullanarak kolayca güvenli bir şekilde ödeme işlemlerini gerçekleştirebilir. E ticaret yapmak isteyen bir kişi farklı şekillerde ürünlerini pazarlayabilir. Satıcılar kendi firmaları için oluşturdukları internet siteleri üzerinden, sosyal medya üzerinden ve online pazar yeri platformları üzerinden ürünlerini pazarlayabilir. 

E ticaret yapan bir firma başarılı olabilmek için ödeme yöntemleri konusunda kendini geliştirmiş olmalıdır. Müşteriler kısıtlı sayıda ödeme seçeneği sunan firmalar yerine fazla sayıda ödeme hizmeti sağlayabilen satıcılardan alışveriş yapmayı tercih eder. Faaliyet alanı e-ticaret olan bir firmanın Mobil POS gibi popüler ödeme yöntemlerini de müşterilerine sağlayabilmesi oldukça önemlidir. Mobil POS cihazları cep telefonu operatörleri ile senkronize çalışır. Alternatif bankacılık yöntemlerini kullanarak hizmet veren e-ticaret firmaları başarıya daha çabuk ulaşacaklar.

Bu yazı 214 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak