ISO 27001 Belgesi

Paylaş
 


ISO 27001 belgesi, şirketlerin bilgi güvenliği için yönetim sisteminin planlanması, uygulanması, işletilmesi, izlenmesi, gözden geçirilmesi, sürdürülmesi ve iyileştirilmesi için gereksinimleri tanımlayan uluslararası bir standarttır.

ISO 27001 belgesi standardına göre belgelendirme, özellikle ticari ve endüstriyel sektörlerin çoğunda faaliyet gösteren kuruluşlar ile kamu idareleri için geçerlidir. Bu doğrultuda bilgi güvenliği yönetim sisteminin uluslararası referans standarda uygun olduğunu gösterir. Ayrıca yönetilen bilgilerin maruz kaldığı riskleri en aza indirmek için gerekli her şeyin yapıldığını da kanıtlamaktadır.

ISO 27001 Standardı Kapsamı

Standart, kuruluş bağlamında bir bilgi güvenliği yönetim sisteminin kurulması, uygulanması, sürdürülmesi ve sürekli iyileştirilmesi için gereksinimleri belirtir. Ayrıca kuruluşun ihtiyaçlarına uygun bilgi güvenliği risklerinin değerlendirilmesi ve tedavisi için gereksinimleri de içerir. Standartta yer alan gereksinimler geneldir ve türü, büyüklüğü veya niteliği ne olursa olsun tüm kuruluşlara uygulanması amaçlanmıştır.

Standardın amacı, iş sürekliliğini sağlamak için veri ve bilgileri çok çeşitli tehditlerden korumaktır. Doğru bir bilgi güvenliği yönetim sistemine sahip olmak, tüm güvenlik önlemlerinin alınması, verilerin gizlilik, bütünlük ve erişilebilirlik açısından sağlanması anlamına gelir.

Gizlilik: tüm bilgilere yalnızca yetkili kişilerin erişebilmesi için

Bütünlük: bilgilerde gereksiz, kazara veya hileli değişiklikleri önlemek için

Kullanılabilirlik: Kullanıcıların, operasyonel ihtiyaçlarıyla tutarlı zamanlarda, belirli etkinleştirme profilleri temelinde verilere erişebilmelerini sağlamak.

ISO 27001 Sertifikasının Faydaları

Bilgi güvenliği yönetim sisteminin sertifikasyonu şunları yapmanızı sağlar:

  • Sözleşme ve yasal gerekliliklere uyumu kolaylaştırmak
  • İmajını ve varlıklarını koruyarak ve bilgiye erişimi kolaylaştırarak şirketin güvenilirliğini ve görünürlüğünü güçlendirmek
  • Güvenlik olaylarının maliyetlerini yönetmek
  • Güvenlik kontrollerini uygulamak için kullanılan yatırımları etkin bir şekilde sonuçlandırmak
  • Bilgi güvenliğini garanti altına almak için gerekli tüm araçların ve teknik ve organizasyonel önlemlerin uygulandığını sağlamak ve paydaşlara kanıt sağlamak

PCA Sertifikasyon Ayrıcalıkları

PCA Sertifikasyon olarak sizlere bu alanda profesyonel ve kaliteli bir şekilde hizmetler sunuyoruz. Bu doğrultuda alanında uzman ekibimiz tarafından sizlere verilen bu sertifikalar ile ilgili bilgi almak için doğru adrestesiniz. Bizimle iletişime geçerek bu konuda bilgi alabilir ve dilerseniz belgelendirme sürecini başlatabilirsiniz. Hadi, detaylı bilgi için harekete geçin.

Bu yazı 139 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak