İş Mahkemelerinde Açılabilecek Davalar

Paylaş
 

Dava yoğunluğu en fazla olan mahkemeler iş mahkemeleridir ve bu iş mahkemelerinde açılan davaların içeriği de işçi ve işveren arasında yaşanan uyuşmazlıklar olmaktadır. Bu davalarda haklı olan işçilerin kazanması için haklı olmalarının yanında iyi bir iş mahkemesi avukatı olmalıdır. İş avukatları bu davalarda siz işçilerin güçlü ve büyük şirketler karşısında güçlü bir şekilde durmanızı sağlayacaklar ve davayı da kazanmanızı sağlayacaklardır. İş mahkemelerinde görülen bu davaların sürecinin doğru bir şekilde yönetilmesi ve işçi haklarının mahkeme önünde doğru bir şekilde savunulmaları için iş avukatları gerekli olan insanlardır.

İş mahkemesinde görülecek olan davaların tecrübeli ve bilgi birikimi olan kıdem tazminatı avukatı tarafından temsil edilmesi önemlidir. İş mahkemelerine açılan bu davaların konuları genel olarak kıdem tazminatı, maaş alacakları, mesai alacakları, çalışma şartları ile ilgili davalar, haksız işten çıkartılma, iş kazası tazminatı ödemeleri gibi konular olmaktadır. Bu konuların düzenlendiği kanunlar oldukça fazla ve ayrıntılı olduğu için bu davaları açtığınızda kendi kendinizi temsil etmeniz mümkün olmayacaktır. Kanunen böyle bir hakkınız olmasına rağmen tecrübeli ve kanunları iyi bilen bire avukatın önünde hiçbir şansınız olmayacağı için doğru bir davranış olmayacaktır. İş avukatları kanunlarında belirttiği gibi bütün insanların savunma hakkı olması nedeniyle haksız tarafı da savunmaktadırlar. Özellikle de güçlü şirketler piyasanın en güçlü avukatlarını kendilerini temsil etmeleri için tutabilirler. Bu güçlü avukatların karşısında sizleri de en iyi şekilde Prestij Hukuk Bürosu avukatları temsil edeceklerdir.

İş avukatlarının sizlerin hakkınız olanı almanızı sağlayacak olan dava sürecini en doğru şekilde yönetmeleri sayesinde bu süreç uzamayacak ve uzun süre gelen adalet, adalet değildir sözünü de işitmeyeceksiniz. İşçi haklarının yeterince korunmadığı ve büyük haksızlıklar ile karşılaştıkları ülkemizde avukatların her zaman iş bulacağı bir alan olacaktır maalesef iş avukatlığı. Sizlerin dikkat etmesi gereken sizi gerçek anlamda temsil edecek tecrübeli bir avukatın yardımın almanız olacaktır. Yani önemli olan sadece avukat tutmak değil tecrübeli ve emsal davaları incelemiş ve bilgi birikimi olan bir avukat tarafından temsil edilmek olacaktır.

Bu yazı 348 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak