Gülüş Tasarımı

Paylaş
 


Gülüş tasarımı, gülüşe daha uyumlu bir görünüm kazandırmak için dişlerin rengini, boyutunu, şeklini ve konumunu değiştiren bir dizi işlemdir. Diş hekimliğindeki teknolojik gelişmeler, diş problemlerini gidermek ve gülümserken, konuşurken ve yemek yerken güveni yeniden sağlamak mümkün olduğundan, herkesin mükemmel dişlere sahip olmasını mümkün kılmaktadır.

Gülüş Tasarımının Faydaları

Isırığı Düzeltir

Isırık sorunları düzeltilerek çiğneme sorunları ortadan kaldırılır ve hatta sindirim iyileştirilebilir.

Dişlerin Konumunu İyileştirir

Gülümseme tasarımı, uygun hijyeni kolaylaştıran diş hizalama sorunlarını iyileştirir.

Daha Beyaz Dişler

Dişlerinizi lekeleyen yiyeceklerin tüketilmesinden, sigara içmekten veya sadece zamanın geçmesinden kaynaklanan dişlerdeki sararma veya lekeleri düzeltir.

Eksik diş için implant yerleştirilmesi gerekiyorsa, görünümün iyileştirilmesinin yanı sıra, mevcut boşluk nedeniyle ağız çevresinde oluşan kırışıklıklar da azaltılır.

Hijyen Sağlar

Dişlerin pozisyonu düzeltilerek, fırçalama ve diş ipi kullanımı kolaylaştırılarak besin birikimi azaltılır.

Gülüş Tasarımında İlk Adımlar Nelerdir?

Gülüş tasarımı tedavi olmak istediğinizi ve ne gibi sonuçlar beklediğinizi bize açıklayabilmeniz için bir değerlendirme randevunuz olacaktır. Tedaviye başlamadan önce çürükleri, enfeksiyonları veya diğer durumları tespit etmek ve bunları gidermek için dişlerinizin ve diş etlerinizin durumunu değerlendirmek için bir periodontal muayene yapacağız ve röntgen çekeceğiz. Nihai sonucun bilgisayarlı tasarımını yapmak için yüzünüzün ve gülümsemenizin fotoğraflarını çekeceğiz ve şunları değerlendireceğiz:

  • Yüzünüzün şekli
  • Ağzınızın ve dudaklarınızın büyüklüğü
  • Burnunuzun hizalanması
  • Dişlerinizin ve diş etlerinizin konumu
  • Gözlerinizin rengi
  • Cilt tonu
  • Yaş

Daha sonra, yeni gülüşünüzün nasıl görüneceğini görebilmeniz için bilgisayarlı tasarımın modifikasyonlarını yapacağımız laboratuvarda bir mumlama yapmak için dişlerinizin bir kalıbını yapacağız ve eğer isterseniz bize söyleyebilirsiniz. 

Gülüş Tasarımı Çeşitleri

Gülüş tasarımı ihtiyaçlarınıza göre değişir. İki tip var:

İnvaziv Olmayan Gülüş Tasarımı

Non-invaziv gülüş tasarımları, uzun zaman alan süreçleri içermeyen, ancak gülüşün görünümünü önemli ölçüde iyileştiren tasarımlardır. Bunlara diş beyazlatma veya kaplama gibi tedaviler dahildir.

Karmaşık Gülüş Tasarımı

Karmaşık bir gülüş tasarımı, ortodonti (12 ila 18 ay sürebilen), diş implantları, diş protezleri veya diş eti estetiği gerektiren bir tedavi olabilir. Hatta birkaç tedavinin kombinasyonunu içerebilir ve bu, gülümsemenin tam bir modifikasyonudur.

Gülüşün mükemmelliği dişlerin boyutunu da içerir. Boyutları dudakların boyutuna uygun olmalı ve yüzün şeklini desteklemelidir. Dişler, dudaklar ve yüz uyumlu bir şekilde birbirini tamamlamalıdır.

Gülüş tasarımı olarak gerçekleştirilen uygulamalar neticesinde dişleriniz kusursuz olsun istiyorsanız kliniğimizin profesyonelliğine ve tecrübelerine güvenebilirsiniz.

Holywood Gülüşü Herhangi Bir Olumsuzluğa Neden Olur Mu?

Operasyon sırasında olumsuzluklarla karşı karşıya kalınmaması adına ekstra çaba sarf edilir. Nitekim olası komplikasyonları önlemek adına operasyon öncesi ve sırasında gerekli önlemler alınır. Kliniğimizin profesyonelliği ile gerçekleşecek olan uygulamalarda herhangi bir sorun yaşamayacağınızdan emin olabilirsiniz. 

Gülüş tasarımı ile ilgili bilgi almak ve avantajlarından en iyi şekilde faydalanmak için hemen Alia Dent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak faaliyet gösteren kliniğimiz iletişime geçebilirsiniz.

Bu yazı 752 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak