Erdoğan: ‘Seçimlerden Çıkan Sonuca Saygı Göstereceğiz’

Paylaş
 

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle dzüenlenen resepsiyonda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Kasım seçimlerinde çıkacak neticeye saygı göstereceğiz dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resepsiyon verdi.

Erdoğan, resepsiyonda yaptığı konuşmada, “Bölgemizdeki gelişmeler ve terör olayları bizi, cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü olan 2023 için belirlediğimiz hedeflerimize ulaşmaktan asla alıkoymayacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Devlet ve millet arasında bilinçli bir şekilde oluşturulan ve sürekli derinleştirilmeye çalışılan mesafe yüzünden, ülkemizde sık sık darbecilere ve vesayet odaklarına gün doğdu. Bu yüzden benzer şartlarda yola çıktığımız ülkelerin çoğu, demokraside ve kalkınmada önemli mesafe katederken, biz sürekli kendi içimize kapanarak, enerjimizi iç mücadelelerle heba ederek geride kaldık. Fakat milletimiz demokrasi yolundaki kararlılığından, milli iradeyi hakim kılma mücadelesinden asla vazgeçmemiştir. Türkiye’nin son dönemi bu bakımdan tarihi mesafelerin katedildiği çok önemli ilerlemelerin kaydedildiği bir dönemdir. Ülkemizin bugün sahip olduğu güçlü alt yapının, ekonomik değerlerin ve demokratik kazanımların son 13 yılın ürünüdür. Devletle milletin el ele verdiğinde, aynı değerler etrafında bütünleştiğinde, aynı hedeflere yöneldiğinde hangi başarıların elde edildiğini görmek isteyen bu dönemi iyi incelemelidir.”

“NETİCEYE SAYGI GÖSTERECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan pazar günü yapılacak olan seçimler için şöyle konuştu:

“2 Kasım sabahı milletimizin tercihi hangi istikametteyse şüphesiz ki o istikametten çıkacak olan neticeye hep birlikte saygı göstereceğiz ve sandıktan çıkan o neticeyi hep birlikte sahipleneceğiz ve ondan sonrada tabi ki yeni Türkiye’nin inşallah geçtiğimiz beş ay içinde yaşadığı sıkıntıları tekrar yaşamayı istemiyoruz. Bu sıkıntıları yaşamadan bir gelecek inşa edelim diyoruz. Çünkü Türkiye’nin kaybedecek bir vakti yok, bu kayba tahammülümüz yok. Onun için pazar günü adeta ülkemiz için gerçekten 2023 süreci bir kırılmadır ve bu kırılma noktasında inanıyorum ki milletimiz tercihlerini o istikamette kullanacaktır.

Bu yazı 604 kere okundu.
Etiketler:
erdogan saygın seçim
  • Site Yorum

Bir yorum bırak