Dövme Silme Yöntemleri;

Paylaş
 

Dövme Silme Yöntemleri;

Dövme Silme Yöntemleri arasında geçerliliği kabul edilen dört yöntem vardır.

Lazer İle Dövme Silme,

Cerrahi Yöntemler ile Dövme Silme,

Tca Kimyasal Peeling Dövme Silme,

Kalıcı Dövme Silme Kremi 

Yazımızda bahsedilmeyen diğer yöntemler var ise henüz Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul görmemiş net olmayan yöntemlerdir. Kalıcı Dövme silme yöntemlerini başlıklar halinde kısaca inceleyecek olursak;

  • Lazer İle Dövme Silme:

Hastane ve kliniklerde Lazer cihazları ile uzman kontrolünde yapılan Dövme sildirme işlemidir. Dövme silme aşamaları dövmenin yapım şekline ve rengine göre değişiklik göstermektedir.

  • Cerrahi Yöntemler ile Dövme Silme:

Ciltten başka yöntemler ile silinemeyen dövmelerin cerrahi operasyon ile ciltten alınmasıdır. Tıbbi bir operasyon olup sadece Uzman Doktorlar tarafından Klinik ortamında yapılabilmektedir. Cerrahi dövme silme işlemini Türk Dermatoloji Derneği web sitesinden inceleyebilirsiniz.

  • Tca Kimyasal Peeling Dövme Silme:

Asit ile Dövme silme işlemidir. Cildin üst tabakasını TCA Kimyasal Peeling Solüsyonu ile cildi soyulması işlemidir. Tca ile soyulan bölgede cilt kendini yeniler ve dövme izleri kaybolur. Set halinde satılmaktadır. Onarıcı krem ve sonlandırıcı solüsyon ile birlikte üçlü set halindedir Tek olarak da satılmaktadır. Resmi Satıcısı Peeling Market’dir.

  • Dövme Silme Kremi:

Dövme Silme Kremi Sadece mürekkep kullanılarak makine ile yapılan dövmeleri silmek için kullanılmaktadır. Günde iki kez cilde uygulanan dövme silme kremi cilt altında bulunan dövme mürekkebini yumuşatmaktadır, Yumuşayan mürekkep cilt tarafından emilmediği için gözeneklerden dışarı atılmaktadır, Soluklaşarak ciltten atılan dövme mürekkebi sonrasında iğne delikleri kalabilir. Tek seansta yapılan tek kat dövmelerde mürekkebin yumuşama süresi 7 ila 8 gün arasındadır. Yumuşayan mürekkebin ciltten tamamen atılması süresi ortalama 14 gün civarındadır. TCA gibi ciltte soyulma ya da kızarıklık yapma özelliği yoktur.

Kalıcı Dövme Silme Kreminden hangisi seçilmeli ?

Makine yapımı dövmeler için Dövme Silme Kremi kullanabilirsiniz. El yapımı plastik kül karışımı dövmeler için Tca Dövme Silme Solüsyonu kullanabilirsiniz. 

Her Dövmenin yapım şekli ve Dövme yapımında kullanılan malzeme farklıdır, Hangi tür dövmeyi silmek istiyorsanız doğru dövme silme ürününü seçmeniz gerekir.

Kalıcı Dövme silme yöntemleri içinde en kısa sonuç veren hangisidir ? 

Kalıcı Dövme silme yöntemleri içerisinde dövme mürekkep ile yapılmış ise Kalıcı Dövme Silme Kremidir. Dövme yapımında mürekkep yerine kül karışı vs Kullanılmış ise TCA Dövme Silme Solüsyonu etkili olacaktır.

Dövme Silme Fiyatları, Dövme Silme Maliyeti nedir?

Kalıcı Dövme silme için Lazer fiyatları hastanelerde ve kliniklerde dövme durumu incelenerek verilebilmektedir. Dövme Silme kremi ve TCA Dövme Silme Solüsyonu için ilgili siteden güncel fiyatlara bakabilirsiniz.

Kalıcı Dövme Sildirme Kremi nedir?  

Kalıcı dövmeleri silmek için tüm dünya da kullanılan pek çok farklı yöntem bulunmaktadır. Medikal açıdan kabul görmüş dövme silme yöntemleri arasında Lazer tedavisi, TCA Peeling % 70 oranlı solüsyonu, Dövme Silme Kremi bulunmaktadır.

Dövme Sildirme Kremi:

Sadece mürekkep kullanılarak makine ile yapılan dövme silmek için kullanılır. Günde iki kez cilde uygulanan dövme silme kremi cilt altında bulunan dövme mürekkebini yumuşatmaktadır. Yumuşayan mürekkep cilt tarafından emilmediği için gözeneklerden dışarı atılmaktadır, Soluklaşarak ciltten atılan dövme mürekkebi sonrasında iğne delikleri kalabilir.

Tek seansta yapılan tek kat dövmelerde mürekkebin yumuşama süresi 7 ila 8 gün arasındadır. Yumuşayan mürekkebin ciltten tamamen atılması süresi ortalama 14 gün civarındadır. TCA gibi ciltte soyulma ya da kızarıklık yapma özelliği yoktur. Toplam kullanım süresi 21 – 22 gündür

Yüz bölgesine uygulanamaz. Günde iki kez cilde uygulanan dövme silme kremi cilt altında bulunan dövme mürekkebini yumuşatmaktadır. Yumuşayan mürekkep cilt tarafından emilmediği için gözeneklerden dışarı atılmaktadır, Soluklaşarak ciltten atılan dövme mürekkebi sonrasında iğne delikleri kalabilir.

Mürekkep karışımını yumuşatma süresi 10 gün civarında olup dövmenin silinme süresi 18 gün civarındadır Sadece mürekkep kullanılarak yapılan dövmeleri silmek için kullanılmaktadır. Makine yapımı dövmeleri silmek isteyen kişiler her geçen gün artmaktadır.

Dövmesinden sıkılanlar ya da dövmenin güzel yapılmadığını düşünenler ile çevresinden gelen tepkiler nedeni ile dövmelerini sildirmek isteyen kişiler çoğunluktadır. Vücudunda dövme bulunan kişiler Askerlik mülakatları ya da Polislik mülakatlarında Dövmeleri olduğu için Mülakatlarda sorun yaşamaktadırlar, Kalıcı dövmeleri silmek zor ve zahmetli bir iştir.

Dövme silme ürünlerini kullanmadan önce kimlerin kullanıp kullanamayacağını araştırınız, imkan var ise cilt doktoruna danışarak seçim yapınız

Bu yazı 355 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak