Boşanmanın Sonuçları Nedir?

Paylaş
 

Boşanma taraflarının en çok merak ettiği durumlardan bir tanesi de boşanmanın sonuçlarının ne olduğudur. Boşanma iki evli çift arasında gerçekleşir. Bu ayrılığın doğurduğu birçok farklı sonuç vardır. Boşanma sonucunda maddi anlamda ortaya çıkan birçok farklı sonuç vardır. Bunlardan bir tanesi eşlerin hukuki olarak durumlarında değişiklik yaşanmasıdır. Boşanan tarafların çocukları varsa boşanmanın çocukların durumu üzerinden de bazı sonuçları olur. Miras hukuku bakımından sonuçları, usul hukuku anlamında sonuçları gibi farklı başlıklar altında bu durum incelenebilir. İstanbul boşanma avukatı ile bu sonuçlardan etkilenme durumunuzu en aza indirgeyebilirsiniz. Boşanma davasının sonuçları şu şekildedir;

  • Eşlerin hukuki durumlarının değişmesi
  • Usul hukuku bakımından sonuçlar
  • Çocuklar ile ilgili hukuki sonuçlar
  • Nafaka
  • Mal Rejiminin Tasfiyesi
  • Miras hukuku bakımından değişen sonuçlar
  • Maddi ve manevi tazminat

Boşanmada Kadının Kişisel Durumu Nedir?

Boşanma durumunda kadın, evlenmeden önce sahip olduğu kızlık soyadını yeniden kullanmaya başlar. Evlenmeden önce dul olan kadınlar hakimden bekarlık soyadını taşımak için izin isteyebilir. Kadın kocasının soyadını kullanmakta menfaatle bir durumdaysa ve bu durum kocaya bir zarar vermiyorsa mahkeme tarafından kadının eski eşinin soyadını kullanmasına izin verilir. Eski eş koşullarda yaşanacak olan değişim sonrasında iznin kaldırılmasını isteyebilir. Boşanma avukatı ile davalardan istediğiniz sonuca hızlı bir şekilde ulaşım sağlama imkanına sahip olursunuz. 

Boşanmada Maddi Ve Manevi Tazminat Nedir?

Boşanma nedeni ile beklenen ya da hali hazıra olan menfaatleri zedelenen kusursuz ya da diğer tarafa göre daha az kusursuz olan taraf kusurlu olan taraftan uygun miktarda bir maddi tazminat talebinde bulunabilir. 

Boşanmaya neden olan olaylar sebebi ile kişilik hakları ihlal edilen taraf kusurlu olan taraftan manevi tazminat talebinde bulunabilir.

Maddi ve manevi tazminat davası boşanma davası ile birlikte açılmadıysa boşanma için verilen kararın kesinleştiği tarihten 1 yıl içerisinde ayrı olarak başka bir dava şeklinde açılması da mümkündür. Maltepe boşanma avukatı sayesinde meddi ve manevi olarak açtığınız tazminat davalarından beklediğiniz sonuçlara hızı şekilde ulaşım sağlama imkanına sahip olursunuz. Bu davayı boşanma sonrasında da açabilirsiniz.

Bu yazı 275 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak