8 Fakülte, 40+ Lisans Programı

Paylaş
 


Uluslararası Balkan Üniversitesi 40’ın üzerinde lisans programı ve binlerce burslu öğrencisi ile başarılı bir grafik çiziyor.

Başarı Grafiği

Balkan Üniversitesi, 40+ lisans programı, 215 uluslararası anlaşma, 15 farklı ülkeden binlerce öğrenci ve %100 yabancı dil gibi dikkat çekici özellikleri barındırıyor. Balkan Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi ile öğrencilere hizmet veriyor. Aynı zaman da Makedonya’nın Şangay eğitim ödülüne layık görülen ilk üniversitesi olma ayrıcalığına sahiptir. Sizlerde balkanuni.com adresinden iletişime geçerek detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Lisans Tamamlama

Lisans tamamlama, ülkemizde iki yıllık ön lisans bölümleri okuyan öğrencilerin DGS’ye (Dikey Geçiş Sınavı) girip, dört yıllık lisans bölümlerini kazanması ve eğitimlerinin sonunda dört yıllık üniversite diploması almaları işlemidir. Uluslararası Balkan Üniversitesi’nde lisans tamamlama bulunmamaktadır. Fakat bölümlere kayıt yapılabiliyor. Öğrenciler 1.sınıftan başlayıp ders saydırma işlemi yapabiliyor. İlgili derslerin denkliklerine ise dekanlık karar vermektedir.

Fakülte Kapsamları

İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi

Toplumun değişen ihtiyaçlarını karşılayan, yaşadığı toplumun eksiklerini fark edebilen, modern bir düzey de uygulamaya destek veren, bilim ve araştırma faaliyetleriyle desteklenen, gelişime açık ve sürdürülebilir bir eğitim ortamı içinde mesleki tecrübe, bilgi ve iletişim becerilerini kazanmış bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

Bilimi ön planda tutarak, yenilikçi ve eleştirel bakış açısına sahip, insani ve etik değerlere saygılı, ulusal ve uluslararası alanlarda ki araştırmalara katkıda bulunup bilim üretmeyi hedeflemektir. Öğrencilere sunduğu uygulama imkanlarıyla da öğrencilere benzeri olmayan bir bilim ortamı sağlanmaktadır.

Mühendislik Fakültesi

Fakültenin en büyük gayesi, branşlar arası araştırma ve eğitim faaliyetlerini geliştirerek; yurt içi ve dışında sivil toplum, sanayii ve resmî kurumlar ile iş birliği kurarak çalışmalar yürütmek, ülkenin kalkınmasına ve toplum refahına katkıda bulunmaktır. Teknolojik gelişmeleri takip ederek, uluslararası alanda ilklere imza atacak liderler yetiştirmeyi hedefliyor.

İletişim Fakültesi

Yeterli entelektüel birikime sahip, etik ilkelerden ödün vermeyen, alanıyla ilgili uzmanlık ve teknik bilgilere hâkim, İş dünyasının değişen ihtiyaçlarını karşılayan, yaşadığı ülkenin ihtiyaçlarını bilen, evrensel ölçülerde ki faaliyetlere destek veren, toplum ihtiyaçlarının farkında olan iletişim alanında uzman bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.

Hukuk Fakültesi

Balkan Üniversitesi’nde kaliteli hukuk eğitimi ve kanıtlanmış mevzuatın öğretilmesine ek olarak ezbercilikten uzak davranan, hukuki sorunları aklın ve mantık çerçevesinde yaklaşan, yorumlama yeteneğine sahip, çatışan çıkarları kararlılıkla değerlendirip dengede tutabilen hukuk insanları yetiştirmek en önemli amaçtır.

Sanat ve Tasarım Fakültesi

Balkan ve Anadolu kültürünü harmanlayabilen, sanat tarihi ve tüm sanat disiplinlerinde yeterli bilgi birikimine sahip, modern ve çağdaş anlayışları takip eden, kendi toplumsal değerlerini tanıyan, Teknik gelişmeleri yakından takip edebilen, Sanat ve Tasarım alanında özgün projeler üretebilen, estetik bakış açısına sahip geleceğin sanatçılarını yetiştirilmektedir.

Eğitim Fakültesi

Fakülte bünyesinde yer alan Psikoloji ve PDR bölümleriyle, insan psikolojisinin her zaman kılavuza ihtiyaç duyacağı nitelikte donanımlı bireylere ihtiyaç duyması nedeni ile, bu bölümlerdeki öğrenciler de tıpkı bir öğretmen yetiştirme hassasiyetiyle bu fakültede ki öğrencileri de topluma faydalı ve rehber olabilecek şekilde yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

İngilizce Dil Okulu

IBU English Language School’un amacı, gelecekteki Balkan Üniversitesi öğrencilerine, alanlarına bakılmaksızın IBU’da akademik çalışmalarını sürdürmesi için gerekli bilgi birikimi ve beceriyi kazandırmayı hedefliyor. IBU English Language Schooldaki öğretim tamamen İngilizce dilinde yapılmaktadır.

Bu yazı 279 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak