1915 Olayları Tartışmasına George Clooney’da Dahil Oldu

Paylaş
 

Amerika Birleşik Devletlerinin en ünlü yıldız oyuncularından olan George Clooney, son günlerde tartışma konusu olan 1915 olaylarına ilişkin açıklamalar yaparak tartışmalara katıldı.

Türkiye’nin bu konu hakkında konuşulmasını istemediğini söyleyen Clooney, “ABD’nin Türkiye’de üsleri olduğu için önceden bunu kabul eden politikacıların şimdi konu hakkında konuşmaktan kaçındığını” öne sürdü.

Clooney, çeşitli vesileler ile bir araya geldiği bazı ABD’li senatörlere “Ermeni Soykırımı hakkında konuşabilir miyiz” sorusunu yönelttiğini ve her zaman “Tabii ki hayır, Türkiye bizim terörizmle savaşta müttefikimiz” yanıtı aldığını sözlerine ekledi.

George Clooney, Ermeni diasporasının 2016’dan itibaren vereceği Aurora Uyanan İnsanlık Ödülü’nün jürisinde de yer alıyor. Ödülün seçici kurul başkanlarından olan Clooney, Ermenistan’ın başkenti Erivan’da düzenlenecek ve 1 milyon dolar tutarındaki ödülün kazananın açıklanacağı törenin sunuculuğuna da üstlenecek.
Davaya müdahil olan Ermenistan’ın hukuk ekibinde, ünlü aktör George Clooney’nin Lübnan asıllı İngiliz vatandaşı eşi Amal Alamuddin Clooney de yer almıştı.

George Clooney’nin eşi Amal Amuliddin Clooney, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e “Ermeni Soykırımı emperyalist bir yalandır” dediği için İsviçre tarafından açılan ve daha sonra AİHM’e taşınan davada, Ermenistan tarafını temsil etmişti.

15 Ekim’de davaya ilişkin nihai kararını açıklayan AİHM Büyük Daire, Doğu Perinçek’i haklı bulmuş ve “soykırım”ı inkârın cezalandırılmasının ifade özgürlüğü ihlali olduğunu teyit etmişti.

Bu yazı 609 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak