Yurt odasında kurulan sitenin değeri 60 Milyon oldu

Paylaş
 

2008 yılında Güçlü Gökozan tarafından yurt odasında kurulan, bugüne kadar her sene 2-3 kat büyüyerek bir rekora imza atan ve yenilikçi projeleriyle ses getiren Türkiye’nin en büyük kişiye özel hediye markası BuldumBuldum.com, sürpriz yatırımcılarıyla büyümeye devam ediyor. 589 Milyon Dolara en büyük internet satışı olan yemeksepeti.com’un kurucu ve ortaklarından Nevzat Aydın, Melih Ödemiş, Birol Yücel, Bedii Can Yücaoğlu’nun yatırım anlaşması yapan BuldumBuldum.com, Pazar Yeri ve Kişiye/İşyerlerine Özel tasarımlar alanındaki liderliğini daha da büyütecek.

2013 ve 2014 yıllarında Aslanoba Capital’den iki kez yatırım alan BuldumBuldum.com’un değerlemesi ise 60 Milyon TL’nin üzerinde!

Aldığı yatırımlar, her yıl 2-3 kat büyüme ve son dönemde açtığı Pazar Yeri ile Türkiye’nin en büyük 5 internet sitesi arasında yer alan BuldumBuldum.com, yatırımcıları kendine çekiyor. BuldumBuldum.com bu kez Türkiye’nin en başarılı iş adamlarından Nevzat Aydın, Melih Ödemiş, Birol Yücel ve Bedii Can Yüce’den aldığı yatırım ile büyümeye devam edecek…

Aslanoba Capital’den 2013 yılında 5 Milyon TL, 2014 yılında ise 5.5 Milyon TL yatırım alan BuldumBuldum.com, o dönem büyümeye başlayan Kişiye Özel kategorisinde büyük yeniliklere imza atarak sektör liderliğine devam etti. Tişörtten kupaya, duvar saatinden merdaneye, takvimden canvas tabloya kadar 100’den fazla ürünü tamamen istediğiniz yazı ve resimlerle sipariş verebildiğiniz gibi kurumsal firmalar için de şahane bir platform yarattı. Kurumsal tarafta ise iş yerleri için kartvizit, broşür, antetli kağıt, kaşe, logolu tshirt vs. gibi ürünleri de, minimum adet kısıtlaması olmadan, 1 adetten sınırsız adete, kendi istedikleri gibi logo ve yazılarla sipariş verebilecekleri bir platforma sahip! Dikkat çekici olan ise kişiye ve iş yerlerine özel siparişler de 24 saatte hazırlanıyor ve hemen kargolanıyor!

Son 2 yıl içinde 2 milyon TL yatırımla 40 tam fazla baskı makinesi ile 1000 metrekarelik üretim alanına ulaşan BuldumBuldum.com,  3000 metrekarelik bir operasyon merkezi ile müşterilerine hizmet veriyor! Kişiye özel alanında hatayı ortadan kaldırmak ve insan hatasını sıfıra düşürmek için özel yazılan depo yazılımı, gelen siparişin baskı veya isimlerinin karışmaması ise sadece otomasyon ile pakete izin veriyor. Gelen sipariş için dünyada tek olan bir barkod yaratan bu yazılım, son aşamada kutu barkodu okumadan paketin tamamlanmasına izin vermiyor. Kişiye özel alanında hataya yer olmadığını çok iyi bilen BuldumBuldum.com ekibi, sıfır hata ile işlerini başarı ile yürütüyor.

Son olarak hayata geçen Pazar Yeri projesi ise dünya standartlarında bir yenilik! 3 yıldır testleri devam eden Pazar Yeri’nin sadece yazılımı 1 seneden fazla sürdü. Tüm altyapı, ürün, gönderim, ödeme, tanıtım gibi giderlerini BuldumBuldum.com’un üstlendiği bu Pazar Yeri, tasarımcılara, bloggerlara, internet fenomenlerine, fotoğrafçılara, ressamlara, ünlü isimlere, okullara kısacası kendi mağazasını açıp para kazanmak isteyen herkese inanılmaz bir imkan sunuyor! Ayrıca Şirinler, Tom& Jerry, Çakmaktaşlar, Jetsonslar, Harry Potter, Lord of the Rings, Susam Sokağı, Southpark, Simpsons, Temel Reis, Şirinler, Kurabiye Canavarı, Betty Boop, Ninja Kaplumbağalar, Garfield, Snoopy, Simpsons, The Big Bang Theory dizisi ve filmlerden Ice Age, Harry Potter, Hobbit, Candy Crush oyunu, Türkiye’den ise ilk lisanslı markalar Pepee, Pisi, Ayas, Niloya gibi dünyaca ünlü dizi, çizgi film ve karakterlere kadar yüzlerce lisanslı marka da mağazalarıyla Pazar Yeri’nde… İnternet üzerinden girişim yapmak isteyen ama hem işleyişi bilmeyen, hem de bütçesi olmayan herkes için para kazanmak sadece, tasarımlarını 30 sn’ye gibi kısa bir sürede yükleyip, sistemin sunduğu 100’den fazla ürün çeşitlerinden hangilerinde yer almasını istediğine karar vermesi ve %20 ile %99 arası kar marjını da kendi belirleyerek satışa sunması kadar yakın! Zaten sonrası BuldumBuldum.com’un işi oluyor. Mağaza sahibinin tek yapması gereken siparişlerini takip etmek!. Tasarım derken bunda da sınır yok. İster cep telefonunuzla çektiğiniz bir manzara resmi, ister hayata dair bir mesajınız, isterseniz de kendi tasarladığınız özel çizimler. Pazar Yeri’nin sloganı da kendi kadar iddialı: ‘Yattığınız Yerden Para Kazanın!’ Şuanda 6000 mağaza ile 600.000’in üzerinde ürüne ulaşan BuldumBuldum.com’un 2015 sonu hedefi 1.000.000 ürün, 2018 yılına kadar ise 100.000 mağaza ve 1 milyar ürün!

Güçlü Gökozan’ın 2008 yılında Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde okurken, yurt odasında kurduğu BuldumBuldum.com, geçen 7 yıl içinde değerlemesini 60 Milyon TL’nin üzerine çıkarttı. Aldığı yatırımlardan sonra şirketin çoğunluğuna %58 oran ile sahip olan Güçlü Gökozan konu ile ilgili olarak ‘Aslında ben bu yola tek başıma çıktığımda varmak istediğim yeri de çok iyi biliyordum. Her yıl emin adımlarla büyüyerek, hedefimize daha da yaklaştığımızı görmekten çok mutluyum. Şuan yaş ortalaması 24 olan 120 kişilik ekibimizle Türkiye’nin en genç şirketlerinden biriyiz. Bu da benim için ayrı bir gurur kaynağı. İki kez yatırım aldığımız Aslanoba Capital’den sonra, bilgi ve tecrübelerine sonuna kadar güvendiğim, Türkiye’nin en başarılı insanlarının başında görüp çok takdir ettiğim 4 önemli iş adamından yatırım almaktan da son derece mutluyuz. Aldığımız tüm bu yatırımlar Pazar Yeri ve Kişiye özel ile İş Yerlerine Özel alanlarımızdaki yatırımlarımıza dönüşüyorlar. Ayrıca yurtdışı pazarı ile ilgili de önemli adımlar atmaya hazırlanıyoruz. Aldığımız ve yaptığımız yatırımlar ile kişiye özel alanında 40 makineli, 1000 mt2’lik bir fabrikamız ve 3000 metrekarelik bir operasyon merkezimiz var ve günde 30.000 adet ürün gönderimi kapasitesine sahibiz. Aylık 3-5 milyon arası trafiğimiz,  1 milyonun üzerinde üyemiz ve günlük binlerce sipariş adetimiz ile sektör lideriyiz. Günümüzde kimse standart hediye almak istemiyor. Çünkü üzerinde hediye aldığınız kişinin adı veya minicik de olsa özel bir mesaj olduğu zaman o hediye değeri biçilemez bir hediyeye dönüşüyor. Yani aldığınız hediyenin markası ve fiyatı değil, ne kadar özenilerek hazırlamış olduğu ile kıymetli! İşte bu benim BuldumBuldum’u kurarken ki en büyük hayalimdi: Değer Biçilemeyen Ürünler ve Hediyeler! Kişiye özel ve Pazar yeri tasarımları tam da bunu sunuyor! Şuan Pazar Yeri’nde 6000’i aşkın mağazamız ve toplamda 600.000’i aşkın ürün çeşidimiz, alt yapımız ile yılbaşında yeni bir satış rekoruna hazırlanıyoruz! Tabii yılbaşı dönemine özel, paketleme departmanımıza yarı zamanlı öğrenci ve ev hanımlarını işe alarak 250 kişiye çıkacak ekibimizle günde 30.000 sipariş kargolayarak, şuana kadarki en büyük günlük satışımızı yapacağımızı ön görüyoruz.’ dedi ve yerli yabancı bir çok yatırımcının kendileriyle ilgilendiğini ancak sadece vizyon olarak kendileriyle aynı açıda olan kişi ve kurumlarla bu iş birliğine gittiklerini ve önümüzdeki dönem Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa pazarlarına da açılmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi…

BuldumBuldum.com, 2015’de Endeavor Girişmci şirketi, 2014 Deloitte Fast Track’te son 5 senedeki %1453 lük büyüme hızı ile Türkiye’deki tüm teknoloji sektörü içinde en hızlı büyüyen 10 şirketten biri, EMEA’da (Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) da en hızlı büyüyen 113. Şirket, Wired dergisi tarafından da 2014 te Avrupa’nın en iyi 100, Türkiye’nin de en iyi 10 şirketinden biri seçildi!

Bu yazı 690 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak