Akrilik Cami Halısı Nedir?

Paylaş
 

Yüne benzeyen akrilik dokusu ile üretilen akrilik cami halısı modelleri birçok iplik çeşitlerinin birbiri ile karıştırılması sonucu, meydana gelen halı türüdür. Sentetik iplikten üretilen halıların kullanımı ve temizliği oldukça kolaydır. Genel olarak camilerde tercih edilen bu halıların kullanımı, en çok tercih edilen modeller arasında kişiye bağlı tercihler doğrultusunda değişmektedir. Yün halıya benzemesi ile yine en çok benzeyen yapısı ve dokusu itibariyle en çok kullanılan halı türüdür. Esneyebilir ve genişleyebilir yapısı ile birlikte temizliği ve kullanımı oldukça rahattır. Böylelikle camilerde tercih edilen halılar arasındadır. İplik dokusuyla birlikte kaliteli yapıya sahip olan halıların duvardan duvara cami halısı modelleri ile döşenmesi gerekir. Birçok cami halısı modelleri bulunmaktadır.

Cami Halısı Modelleri

Camilerde kullanılan cami halıları ortamın temiz tutulması için kullanılır. Birçok farklı modelde cami halısı modelleri bulunmaktadır. Göbekli cami halısı ortasında bulunan yuvarlak detaya göre isimlendirilen halı modelleridir. Yün cami halısı modelleri bulunan birçok detay ve motif sayesinde camilerin kaplanması sağlanır. Seccadeli cami halısı ise, cemaatin rahat bir şekilde saf tutması için kullanılan halı modelleri arasındadır. Seccadeli modellerin yanı sıra saflı cami halısı modelleri de bulunmaktadır. Birçok farklı modelde bulunan cami halılarının kullanım amacı cami içerisindeki hijyen ve temizliği sağlamaktır. Camiye ayakkabı ile girilmesi uygun olmadığı için cami halıları kullanılmaktadır.

Cami Halısı Fiyatları

Cami halılarının kullanımı kurs halısı kullanımı ile aynıdır. Ortamın temiz ve düzenli tutulması için kullanılan bu halıların belirli modelleri ve fiyat aralıkları bulunmaktadır. Kursta kullanılan bu halı modelleri yurt halısı olarak da bilinir. Doğal yapısıyla natürel cami halısı modelleri tercih edilmesi uygundur. Farklı model ve fiyat aralığında bulunan cami halılarının fiyatları metrekare hesabı olarak belirlenir. Fiyat aralığında halının hangi yünden üretildiği ve hangi kumaştan imal edildiği de önemlidir. Birçok farklı cami halısı fiyatları bulunduğu için bu işi yapan yerlerden hizmet almanız daha uygun olacaktır. Böylelikle günde binlerce kişiyi ağırlayan camilerin temizliği ve hijyeni ön planda tutulur. Camilere çorapsız ve ayakkabı ile girilmez e doğru olmadığı için cami halılarının her yere kaplanması gerekir.

Bu yazı 389 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak