1958 Yılındaki Çıkan Yakında Tamamen Kül Oldu

Paylaş
 

Yangının söndürülmesiyle itfaiye ekipleri zarar tespiti yaparken, emniyet olay yeri inceleme ekipleri ise çıkış nedenini bulmaya çalışıyor.

Edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde Bursa’nın göbeğindeki tarihi Kapalıçarşı’nın mobilyacılar bölümünde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun uğraşlarıyla sabaha karşı söndürülebildi. Yangının etkileri net olarak ise gün ağarınca belli oldu. Yangın sonucunda 40’tan fazla işyeri kül olurken, tarihi yapı ise büyük zarar gördü. Sabah saatlerinde itfaiye soğutma çalışmalarına devam ederken, olay yeri inceleme ekipleri ise yangının çıkış sebebini bulmak için çarşı içinde incelemeler yaptı. İş yerlerinin yandığını duyar duymaz yangın yerine koşan esnaf ise yangının söndürülmesiyle dükkanlarını kontrol ettiler. İtfaiye ekipleri ise zarar tespiti için esnaftan bilgi topluyor.

Yangında dükkanı zarar gören esnaflardan Yılmaz Rüçhan, “Telaştan ne yapacağımı bilemedim. Geldiğimde yanımdaki dükkanın yandığını gördüm. Hemen itfaiye ekiplerinden yardım istedik. Onlar da nereye müdahale edeceklerini şaşırdılar. Allah’a şükür daha kötüsü olmadı. 1958’deki yangında çarşı tamamen kül olmuş. Allah bir daha böyle bir acı göstermesin” diye konuştu.

Bu yazı 1417 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak