Yatak Sistemleri

Paylaş
 

Yatak Sistemleri

Yatak Sistemleri yatağın nasıl hareket etmesini sağlayan bir sistemdir. Genellikle yatak platformu 150 kilo kadar taşıma kapasiteli, sağlam ve esnek bir yapıda olur. Sütunlar ile birlikte üzerine koyulan yatağın hava geçirmesi ön planda tutulmuştur. Hareketli yatak sistemi kumanda yardımı ile çalışır. Ayak kısmı hareketlerini kolay bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlar. Yatak sistemleri ayrıca içinde korkuluk sistemi ile çalışır. Korkuluk sistenin amacı, yatan kişinin düşmesini engelleyen ve güvenilir bir mekanizmadır. Korkuluklara bağlı bulunarak kişi kolay bir şekilde yatıp kalkarak buradan destek alabilir. Yataklar genellikle elektrikli motor sistemi ile çalışır. İçerisinde bulunan mekanizma sayesinde rahat bir şekilde baş ve ayak kısmı ayarlanabilir. 

Teknik Özellikleri

Hareketli yatak sistemleri alt sisteminde bulunan otomatik sistemin çalışmasından dolayı çok fazla tercih edilir. Özellikle yatalak olan hastalar için çok fazla tercih edilen bir yatak çeşididir. Hastanın rahat etmesi için baş ve ayak kısımları hareket eden bir şekildedir. Yatak sistemleri kendi aralarında çeşitlerine göre ayrılır. Motorlu ve elektrikli olarak çeşitleri vardır. Her iki çeşit de çok fazla artış göstermektedir. Yatak firmaları her geçen gün artış gösterdiği için yatak çeşitleri de gündem göre farklılık göstermektedir. Yatakların seçimini yapmak tamamen rahatsız olan kişinin tercih etmesi gereken bir durumdur. Bu yatakların en büyük avantajı yatan kişinin rahat ve konforlu bir rahatlık sağlamasıdır. Özellikle hasta olan kişilerin iyileşme süresi boyunca rahatlık sağlayarak destek olur. 

Yatak Sistemlerinin Önemi

Tek kumanda sayesinde yatağın sistemini kolay bir şekilde ayarlamanız mümkün. Yanınızda refakatçi bulunmadan istediğiniz konuma da getirebilirsin. İster baş kısmını daha dik yapın ister yatar pozisyona getirin, ayak kısmını kendi rahatınıza göre ayarlayabilirsiniz. Uzaktan ayarlanabilen özelliği ile de alan müşterileri oldukça memnun etmiştir. Bu tarz bir yatak alımı yapacaksanız firmalarla görüşüp detaylı bir araştırma yapmak da fayda var. Her firmanın yatak sistemleri farklı olabilir. Fiyat olarak da daha farklı olacaktır. Kaliteli ve konforlu seçim yapmak daha mantıklıdır. Bu nedenle iyi bir ürün almak gerekir. 

Bu yazı 333 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak