Tüm Hayatıma Uygulamak İstiyorum Dedirten Teknik: Cover Up

Paylaş
 

Cover Up, son derece popüler bir dövme uygulaması olarak, Ataşehir Tattoo Art sanatçılarına neden sanatçı dediğimizin adeta bir kanıtıymış gibi, benimsediğimiz bir tür.

Neden Tercih Ediliyor?

Dövme modelleri dönemin modası ve kişisel tercihlerin farklılığı ile zaten var olan geniş yelpazesinde sınırsız çeşitlilik sunuyor. Genel olarak beğenilen dövmelerin yanı sıra gördüğümüzde “acaba hafızamı silebilir miyim” diye sorduran dövmeler de ne yazık ki az değil. 

Dövme modeli tercihini, aşklarının sonsuza kadar süreceğini umut ederek partnerini hatırlatacak bir imgeden yana kullananların, yaşanan ayrılıktan sonra düştükleri dipsiz kuyular ise gerçekten yürek parçalayıcı.

Dövme sanatçısının hatası ya da genel itibari ile beceriksizliği sayesinde fevkalade görünmesi planlanan ancak işlemin sonunda felakete dönüşen dövmeler de cabası.

Rengi solan dövmelerinin eski gösterişli günlerine dönmesini isteyenleri ya da sadece her an onunla birlikte olan dövmesinden sıkılanları da hesaba katmak gerek.

Dövmenin genel itibariyle artık istenmediği bu gibi durumlarda karşımıza çıkan iki yol mevcut:

  • Dövme sildirme işlemi
  • Cover Up

Dövme sildirme işlemi, lazer ile gerçekleştirilir ve net bir sonuç alamayabilirsiniz. Üstelik pahalıdır ve işlem uzun sürer. Dövme sildirmek için bu kadar zahmete gelemem diyenler için ise hayat kurtarıcı bir diğer uygulama Cover Up’tır

Cover Up, diğer tüm tekniklerden zaman ve para olarak daha ekonomiktir. 

Nasıl Yapılır?

Cover Up tekniği beğenilmeyen, bozulmuş, eskimiş, rengi solmuş ya da kötü yapılmış dövmeyi bir başka dövme ile görünmez hale getirmeyi amaçlar. 

Dövme sanatçısının ve önerileri ile;

  • Mevcut dövmenin tamamen örtülmesi
  • Dövmeye eklemeler yapılması
  • Hatların belirginleştirilmesi ya da yumuşatılması gibi pek çok şekilde gerçekleştirilebilir.

Cover Up, sanatçının asıl hünerini sergileyeceği alan olduğu için, bir diğer önemli konu dövme sanatçısının önerilerini dikkate almaktır. Çünkü sanatçı sizi asla zorlayamaz; yalnızca öneri verir.

https://www.instagram.com/atasehirtattoo/
http://www.atasehirtattooart.com/
Bu yazı 207 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak