Tüm Gezegen ve Ev Yorumları İle Doğum Haritası Hesaplama

Paylaş
 

Natal harita bir kişinin doğduğu zamanda bulunduğu koordinata göre astrolojik yönden tesir eden gezegenlerin yerlerini görmemize yarayan bir haritadır.

Gerekli astrolojik donanıma sahip olmamanız durumunda da şahsınıza özel tamamen detaylı analizler içeren astroloji haritanızı çıkarabilirsiniz. Bunun için sadece doğum gününüze ilişkin bilgileri ve coğrafi konumunuzu girmeniz yeterlidir. Haritamı hesapla butonunu tıkladığınızda derhal haritanız ekranda görünecektir.

Gök günlükleri (ephemeris) tüm tarihler için Mars, Jüpiter, Satürn gibi gezegenlerin bulunduğu yerleri tespit etmeye yarayan teknik tablolardan oluşur. Bu verileri inceleyerek, burçların konum ve derecelerini görebilirsiniz ancak, gerek haritayı çıkarmak ve gerekse işaretleri okuma ve yorumlama kısmında yetersiz kalabilirsiniz. Harita verilerinin okunması yalnızca astroloji uzmanlarınca yapılma imkanı olan epeyce zor bir iştir. Bu alanda uzman astrologlardan ücretli destek alabilir ya da internet sitemizin doğum haritası hesaplama formunu kullanabilirsiniz.

Astrolojide ev ve burç konumlarının yoruma açık tarafları olmakla birlikte, esasen çoğunlukla aynı anlamlara işaret eder. Bundan dolayı bire bir olmamakla birlikte farklı astrologların verdiği bilgiler bir birine çok benzer.

Doğum haritaları çıkarılırken gerekli olan girdilerin doğru olması büyük önem teşkil eder ki, bazen üç beş dakikalık yanlışlığın bile tüm astrolojik konumları yanlış yönde etkileyeceğini bilmek gerekir. Bir astrolojik haritanın en iyi biçimde oluşturulması ve anlamlarının izah edilebilmesi için, doğum tarih ve saatinin kesin olarak bilinmesi gerekir. İnternet sitemizde ücretsiz bir biçimde kullanımınıza sunduğumuz doğum haritası programı da, yıl, ay, gün, saat ve dakika olarak giriş yapacağınız bu veriler dahilinde kişiye özel natal (doğuma) harita sonucunu detaylarıyla beraber vermektedir.

Gökyüzü yıldız haritaları zamana göre değişse de, doğum haritaları sabit bir ana bağlı kalınarak gökyüzünün bir resmi olması sebebiyle değişmez ve sabittir.

Basitçe tarif etmek gerekirse ücretsiz çıkarılan doğum haritaları astroloji uzmanlarının bilgi ve deneyimlerinin teknoloji yardımıyla özel programlara aktarılarak sunulan halidir.

Natal (doğum) harita hesaplaması yapmak birçok deneyim ve bilgi sayesinde mümkün olan, son derece zor ve karmaşık bir iştir. Dolayısı ile sıradan bir kişinin kişisel doğum anına ait yıldız haritasını çıkarması, gereken astrolojik bilgilere sahip olmadan imkan dahilinde değildir. Sevindirici olan şu ki, teknolojik destek sayesinde bu hesaplamaları kolaylıkla yapabilen bilgisayar yazılımları oluşturulmuştur. Biz de sitemizi kendi haritanızı kolaylıkla çıkarmanız için tasarladık.

İnternet üzerinde yayında olan birçok doğum haritası hesaplama uygulaması olduğunu görüyoruz. Bu servislere göz attığımızda, önemli bir kısmının yalnızca sembol ve işaretleri gösterdiğini, fakat bu işaretlerin hangi yön ve alanda yorumlanması gerektiğini herkese göre anlaşılır şekilde ortaya koymakta yetersiz kaldığını görüyoruz. Halbuki astroloji alanında uzman olmayan kişiler yorumlu doğum haritası verilerine ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle bizler de astroasist.com olarak ayrıntılı açıklamaları sunan bir harita servisi olarak yayınlarımızı sürdürüyoruz.

Uzun yıllar evvel astrolojiyi iyi bilenlerin ephemeris aracılığıyla uzun uğraşlar sonucu çıkardıkları doğum haritalarını, bu zamanda teknolojinin yardımı ile çok kolay bir şekilde oluşturmak ve tüm yorumlarını almak mümkün hale geldi.

Yükselen Burç Hesaplama Aracı (ASC Ascendant)

ASC (Ascendant) hesaplanması için ephemeristen yararlanılır. Bu kaynaklar astrolojiyi bilmeyenler için anlamlandırılması mümkün olmayan teknik tabir ve bilgiler içerir. Bu verilerden yararlanabilmek için astroloji sahasında uzmanlık düzeyinde bilgi ve deneyim sahibi olmak gerekir. Bu konuda en güvenli ve garantili yöntemlerin başında bir astroloji uzmanından yardım almak ve çeşitli yazılımlar kullanmak gelir. Websitemizi de bu konuda güvenerek kullanabilir, 1. Evinizi kesin bir şekilde hesaplayabilirsiniz.

ASC Ascendant doğum anınızda bulunduğunuz coğrafi konuma göre, doğu yönünde yükselmekte olan burca verilmiş olan addır. 12 evden oluşan sisteme göre tertip edilmiş olan doğum haritanızdaki birinci evinizdir. İnsanlar çoğunlukla kendilerini Güneş burçlarına göre tanımlıyor olsalar da, dışarıdan bakılınca başka insanlar tarafından daha farklı görünebilirler. Çünkü dış görünüş daha çok yükselen burcumuzla alakalıdır.

Kimi sitelerde yükselen burç tespit metotları ararken bir birine benzeyen tabloları görmüşsünüzdür. Yükselen burcun bulunması hususunda net sonuç veren basit bir yükselen burç bulma cetveli yoktur gerçekte. Gördüğünüz herhangi bir çizelgede, coğrafi koordinat yok ve sadece Güneş burcunuzun ne olduğu ve 2 saat ara ile yükselen burç değişimi yapılıyorsa önemsemeyin. Çünkü gerçek yükselen burç hesaplama işlemlerinde koordinat bilgisi, yerel saat dilimi ve bununla birlikte mevsimsel saat uygulaması hesaba dahil edilmelidir.

Yükselen pozisyonundaki burcun ne mana taşıdığı ve karakter üzerindeki etkileri, hesaplamanın ardından elde edilen bilgilerle birlikte verilmektedir. Bir doğum haritasında yükselen burcun önemi Güneş burcundan dahi yüksektir desek yanlış olmaz. Çünkü yükselen burç hesaplandığında tüm yıldız haritasının diğer detayları da gün yüzüne çıkacak demektir. Astroloji analizlerinde tahminler her zaman yükselen burca (1. Ev) göre yapılır. Bu da birinci evin yüksek önem derecesini ortaya koyan en önemli bilgidir aslında. Doğum saati ve yerinizi girip mutlaka yükselen konumunuzu tespit edin veya ettirin. Bu tespit, kendinizi daha iyi tanımanızı, dış dünyaya nasıl göründüğünüzü hızlıca bilmenizi mümkün hale getirir.

Bilindiği üzere, gün ışığından daha fazla yararlanmak için saatler belirli dönemlerde ileri ve geri alınır. Son yıllarda bizim bölgemizde bu yöntem sonlandırılmışsa da, yükselen burcu bulunacak kişinin doğum yılında bu tür bir uygulamanın var olup olmadığı tespit edilmeli ve tüm hesaplama buna göre şekillendirilmelidir.

Sitemizin hesaplama sistemiyle, hiç bir astroloji bilgisine ihtiyacınız olmadan da yükseleninizi bulabilirsiniz. İzleyeceğiniz yol çok kolay. Tabi ki doğum saatinizi kesin bir doğrulukla bilmeniz kaydı ile. Web sitemizdeki yükselen burç hesaplama formuna, doğduğunuz saati ve doğduğunuz bölgeyi girin, ardından çıkacak olan hesaplamayı göster butonunu tıklamanız kafidir.

Bireysel Güneş Burcu Analizi Nasıl Yapılır?

Güneş’in bulunduğu burcunuz doğal kişiliğinizi ve yaşamınızın genel seyri içerisinde aynı kalan içselleştirdiğiniz özellikleri belirler. Bu sizin bir anlamda dışarıya sızan öz varlığınızdır. Esasen yaşam kaynağımız olan Güneş, sistemin merkezinde bulunur ve aynen bu şekilde Güneş’in konumlandığı burcunuz da benzersiz şahsi odak noktanızı tanımlar. Temel kişisel özellikleriniz öğrenebilmek için sitemizdeki Güneş burcu hesaplama aracından yararlanabilirsiniz. Güneş, zodyaktaki en önemli yönetici olduğu gibi, bir doğum (natal) haritasında da en önemli güç olarak kabul edilir. Bu önemli etki, öz kimliğinizle ve tüm yaşamınız boyunca kim olmak için evrimleştiğinizle ilişkilidir. Kabiliyetlerinizi diğerleriyle nasıl paylaşıma sunduğunuzu ortaya koymakla beraber sahip olduğunuz şeylerin, amaçladığınız şeylerin ve benliğinizin temel yapısıdır. Orta yaşın sonlarından itibaren, Güneş burcunun tesiri güçlenir çünkü bu dönemde, aslında kim olduğunuzla alakalı kendinizi daha iyi anlama imkanına kavuşursunuz.

Ay Burcu Ücretsiz Hesaplama

Şahsınızın yahut da doğum bilgilerini bildiğiniz birinin duygusal yapısını keşfetmek için, web sitemizdeki Ay burcu bulma programından yararlanabilirsiniz. Eğer haritanızda Ay’ın hangi burçta olduğunu bilmeyi istiyorsanız doğum saatinizi yazmanız gerekiyor. Akabinde hesaplama butonuna tıklayın. İşlem bu kadar. Şayet bir başkasına ait Ay burcu raporu bilgilerine bakmak isterseniz o kişiyle alakalı doğum saatini, Ay’ın anlık pozisyonunu bilmek istiyorsanız bugünün tarihini formdaki ilgili kutucuklara yazmanız gerekiyor. Bu işlemden sonra belirtilen tarih içerisinde Ay’ın bulunduğu astrolojik konumu ve o astrolojik konumda hangi manalara geldiğini okuyabilirsiniz.

Ay’ın yerleştiği burç bilinçaltımızı yönetiyor olmasından dolayı duygusal alanlarımızla ilgi pekçok olay Ay’ın bulunduğu burçla tam olarak ilgilidir ki, zevkle yaptığımız konular ve alışkanlıklarımız dahi Ay burcumuzun tesiriyle ortaya çıkan konulardır. Duygusal yapımızı direkt etkilemesi sebebiyle yaşamımızın tüm yönlerini ciddi manada etkileyebilir fakat, daha önemlisi insanlarla kurduğumuz ilişkiler üzerindeki etkisidir. Ay’ın pozisyon aldığı burç bir anlamda sevgi anlamındaki beklentilerimizi, beslenme yöntemlerimizi ve duygusal anlamda rahata erme şeklimizi de etkiler.

Ay’ın sembolik manada koruyucu bir şekilde Güneş etrafında dolaşması ve Güneş’in ışıklarını bizlere ulaştırması gibi, natal haritamızdaki Ay da kendimizi hangi yöntemlerle koruduğumuzu, kendimizi nasıl güvende ve rahat hissettirdiğimizi gösterir.

Neredeyse tüm astrolojik hesaplamalarda olduğu gibi, Ay burcunun tespit edilmesi için de doğum saatinin net olarak bilinmesi şarttır. Bu bölümün doğru olması çok önemlidir, çünkü yalnızca birkaç dakikalık eksiklik tamamen farklı bir burca işaret edebilir, bu nedenle emin olmak için kesinlikle titiz davranılması gerekir. Net bilgilere sahipseniz, websitemizdeki gibi iyi bir çevrimiçi hesaplama programı doğru sonuca ulaşmanıza olanak sağlayacaktır.

Duygularla alakalı hemen her konuda tesirli olan Ay’ın doğum haritasındaki konumu astroloji uzmanının üzerinde çok durdukları başlıca konular arasındadır. Astrolojik haritada, Ay’ın konumlandığı burç, özellikle insanlara içgüdüsel olarak nasıl tepki verdiğimizi ortaya çıkarır.

Merkür Burcu Hesaplama Uygulaması Ücretsiz

Merkür pozisyonunuzdan aldığınız astrolojik etkiyi anlayabilmek için Merkür burcu uygulamamızı kullanıp hesaplama işleminizi yapmanız gerekir. 12 burcun her birisinde farklı etkileşimler gösteren Merkür burcumuz, sahip olduğumuz zekayı ve bu zekamızı hangi tarafa yönlendirdiğimizi gösterir. Burçlardaki Merkür düşünsel yaklaşımımızı, yazı yazma yeteneğimizi ve diğer insanlarla nasıl iletişim kurduğumuzu belirler. Doğum haritasındaki Merkür, kalıpları derleme, bilgiyi toplama ve diğerleriyle etkileşimde bulunma şeklimizde etkisini gösterir. Bir burçtaki Merkür’ümüz iletişim şeklimiz üzerinde etkili olduğundan, ve düşüncelerimizi şekillendirdiğinden dolayı, yaşamımızın her alanını etkisi altına alır. İlk tanıştığımız kişinin, esasen dış burcu ile değil, Merkür burcu ile muhatap oluruz.

Venüs Burcu Hesaplama Hakkında Merak Edilenler

Venüs değerleri yönettiğinden estetik anlayışımız ve maddi varlıklarımızla ilişkilerimizi düzenler. Ancak daha önemlisi, burçlardaki Venüs sevgiye yaklaşımımızı, nasıl şefkat gösterdiğimizi, ilişkilerden nasıl değer elde ettiğimizi gösterir. İnsanlarla aranızdaki romantik uyumu bulmak için Güneş burcu astrolojisini kullanmak en basit yoldur ancak, Venüs burcu hesaplaması yapmak doğrudan aşkın kalbine inmenin en geçerli yöntemidir. Venüs burçlar kuşağında seyir halindeyken, 24 saatlik süreçte aşağı yukarı 1° ilerler. Bu, her burçta yaklaşık bir ay süreyle kaldığı anlamına gelir. Ayrıca 18 aylık süre zarfında bir kez geri hareket eder ki, Venüs’ünüzün kesin pozisyonunu belirlemenin en kestirme yolu doğum haritanızı okumak doğum bilgilerinize göre hangi burçta olduğunu anlamak için çevrimiçi bir Venüs burcu hesaplama yazılımı kullanmaktır.

Mars Burcu Nasıl Bulunur? Mars Burcu Nedir?

Mars burcunuzun ne anlama geldiğini anlamak, harekete geçme biçiminiz ve motive olmak için neye gereksiniminiz olduğuyla alakalı bilgilendirici niteliktedir. Bu bilgi, enerjinizi artırmanıza ve hayatınızı daha kolay hale getirmenize yardım edebilir. Astroloji haritanızdaki Mars’ın pozisyonunu hassas bie şekilde tespit etmek için Mars burcu hesaplama sistemi kullanmalısınız. Diğerlerine göre Mars oldukça hızlı gezegenlerden biridir ve hangi tarihlerde gerileme hareketi yaptığına bağlı olarak 2-7 aylık süre zarfında bir burçta kalabilir. Mars’ın tüm burçlar kuşağını kat etmesi yaklaşık 2 sene sürer. Bu sürenin başlangıcını net olarak saptayabilir, içinde bulunduğunuz süreçte neler yaşadığınıza ve nasıl hissettiğinize göre farkındalığınızı geliştirirseniz, bir sonraki Mars döneminde nasıl harekete geçeceğiniz ve enerjinizi hangi yöntemlerle kullanacağınız hakkında ipuçları almış olursunuz.

Astrolojide Jüpiter Burcu Nedir? Ne İşe Yarar?

Jüpiter’in konumlandığı burç sizin hakkınızda bilinenden çok daha fazla bilgi verir, algınızın açıklığını ve bilinç düzeyinizi yükseltme yollarını açığa çıkarır. Genişlemeyi sembolize eden Jüpiter genelde bu özelliğinin beraberinde yüksek dozda dürüstlük ahlakı da getirir. Jüpiter’in bulunduğu burcu iyi anlamanız, kendinize daha fazla şans davet etmenize de yardım eder. Jüpiter burcunuzu tespit etmenin farklı yolları vardır. Çevrimiçi bir astroloji aracından faydalanarak bir tek tıklamayla Jüpiter’inizin pozisyonunu zahmetsizce bulabilirsiniz, tabiki doğuma ilişkin verilerinizi bilmeniz halinde. Ayrıca Jüpiter transit tablosunu kullanarak tarihlerden de yola çıkabilirsiniz. Natal haritanız elinizin altındaysa Jüpiter’inizin bulunduğu pozisyonu bu şekilde de tespit edebilirsiniz. Özellikle içerdiği manalarla birlikte bu pozisyona detaylı şekilde bakmak isterseniz Jüpiter burcu uygulamamızı kullanabilirsiniz.

Satürn Burcundan Neler Öğrenilir? Satürn Burcu Nasıl Hesaplanır?

Natal haritada, Satürn burcumuz, kendimizi nasıl sınırlandırdığımızı, korktuğumuz şeyleri ve sorumluluklarımızı ortaya koyar. Satürn’ün konumu, sorumluluklarımıza bakışımızı izah edebilir ve bununla birlikte, esasen dışa vurmakta zorlandığımız ve üstelik karakterimizin temel parçası olarak özümsediğimiz özelliklere de işaret edebilir. Satürn, bir kuşak gezegeni olup, bir burçta ortalama olarak 30 ay süreyle konaklar ve doğduğunuz zamanki burca geri gelmesi 28 ila 29 yıl arasında bir zaman alır. İşte bu tekrar geliş anına Satürn’ün Dönüşü ismi verilir ve bu bir tür olgunluktur. Satürn’ün bu devri eşit yaş grubundaki kişilerin birbirine benzeyen hayat dersleri öğrendiği manasına gelir. Sitemizdeki Satürn burcu hesaplama yazılımı aracılığıyla Satürn’ün yer aldığı lokasyonu anlayabilirsiniz.

Bu yazı 152 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak