Tek taraflı yüz ağrılarının nedenlerini araştırın!

Paylaş
 

Tek taraflı olan ve bir türlü geçmek bilmeyen yüz acılarının ve ağrılarının nedenleri konusunda uzmanlar net bilgiler verdi, uzmanlara göre sakal dolayısı ile tahriş nedeni olursa dikkatli olmanız gerekmez, ancak eğer kadınsanız ve yüzünüzün tek taraflı bir ağrısı mevcut ise dikkat edilmesi gereken konu vardır diye uyarıyor.

Trigeminal nevralji karşı karşıya olan bir hasta öncelikle bu ağrının ne zamandan beri var olduğunu söylemeli ve ne zamandır ağrıların daha şiddetli ve kasılmalı bir durumda olduğunu doktoruna iletmeli, hemen bunun ardından doktor tarafından yapılacak olan kontroller ile hastalık daha kısa bir süre içerisinde bulunabilecek olduğu gibi sağlığınızı bir an önce düzeltme şansına da sahip olabileceksiniz.

Uzmanlara göre Trigeminal nevralji olduğunuz zaman yani dikkatli bir şekilde baktığınız zaman sağ veya sol tarafta yer alan bir ağrı Multiple Skleroz yani MS hastalığının bir belirtisi olabilir, bu çok önemli bir otoümmün hastalığı olmasından dolayı direkt ve acilen tedavi edilmeli ve ömür boyu bu hastalık ile yaşamanın tedavisini doktorunuzdan almalısınız. Ayrıca sağ veya sol tarafta yer alan herhangi bir ağrı beyin tümörüne de işaret edebiliyor, uzmanlar bu durumun beyinden gelen bir ağrı olduğunu ve yanak bölgesinin etkilendiğinden dolayı böyle olduğunu açıklıyor. Son olarak MS hastalığının herhangi bir bilinen tedavisi bilinmiyor ancak hastalığın ilerlemesinin yarı yarıya önüne geçmek için ilaç tedavileri uygulanıyor.

Bu yazı 1917 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak