Tayt Modelleri ve En Moda Tayt Çeşitleri

Paylaş
 

SPOR KIYAFETLERİ SPOR SALONUNDA OLAN PERFORMANSINI ETKİLER MI?

Spor salonuna girdiğimiz an dikkatimizi çeken ilk şey nedir? Tabiki de spor salonunda olan insanların sporcu kıyafetleri. Spor kıyafetleri ne kadar güzel olsa o kadar çok da dikkatinizi çeker, ve düşünmeye başlarsınız… acaba nereden almış? Ne kadardı? Rahat mıdır?

Ama sonradan fark ediyorsunuz ki, rahat bir şekilde hareket edemiyor o kişi. Acaba bir sıkıntısı mı var, bir rahatsızlığı mı var? Hayir.

Giymiş olduğu sporcu kıyafetleri ne kadar güzel olsa da, rahat değildir. Bunun için spor salonunda olan performansını etkilemektedir. Işte bunun için spor kıyafetlerimizi seçerken rahatlığa, dokunuşa ve hareket alanınızı engellemeyecek şekilde almamız gerekmektedir.

Doğru spor kıyafeti bize gereken desteği vermeli spor salonunda. Mesela, spor sütyenleri. Destek vermeyen bir spor sütyeni koşarken, ağırlık kaldırırken veya en basit hareketi yaparken bizi rahatsız edecektir öyle değil mi?

Ama bir başka bakış açısından baktığımız zaman doğru ve rahat bir spor sütyeni bulduğumuz an, ve onu spor salonunda deneyerek iyi olduğunu tespit ettiğimizde çok seviniyoruz.

Koşarken, hareket ederken, ağırlık kaldırırken hiç rahatsız etmeyen bir spor sütyeni bulmak da artık çok kolay. Spor sütyen kategorimize bakmayı da unutmayınız!

Bir başka örnek verecek olursak spor taytı. Doğru bir spor taytı bizi rahatsız etmez, hareket akışımızı engellemez ve cildinize yapışkan bir his de vermemelidir. Sporcu kıyafetleri seçerken dikkat etmeliyiz buna.

Doğru spor taytı size spor salonunda tüm olanakları sağlar, rahat bir şekilde spor yapmak da işinize yarayacaktır. Ama spor taytlarda en önemli özellik, squat proof olmasıdır.

Squat proof ne demek diye de merak ediyorsanız, bunu da sizlere biza açıklayalım.

Her hangi bir tayt siparişi almadan önce, veya bir yerden almadan önce squat proof olduğundan emin olunuz. Squat yaparken iç çamaşırlarınız görülememeli. Bunu nasıl öğrenebilirsiniz peki?

En kolay şekilde internet üzerinden sipariş yapacaksanız eğer, müşteri hizmetlerine sorunuz veya biraz araştırma yapınız. Bir mağazadan alacaksanız o zaman taytı inceleyiniz ve squat proof olduğundan emin olunuz.

Artık böyle taytları bulmak da hiç zor değildir. Wolphin Tayt Koleysiyonlarımıza bir göz atınız.

Spor salonunda olan performansınızı etkileyen tabikide başka etkenler de vardır. Mesela özgüven meselesi var…

Özgüveniniz az ise spor salonunda makineleri kullanmaya korkacaksınız yada tedirgin olacaksınız, ve iyi bir performans sergileyemiceksiniz. Ama özgüveniniz arttırma yolları nedir diye düşünüyorsanız merak etmeyiniz! Biz wolphin olarak bunun için buradayız.

En önemli şey, gidiniz ve denemeyi korktuğunuz aleti kullanın. Deneyince göreceksiniz ki yapabiliyorsunuz, ve artık içinizdeki o korku gidicektir. Hala yapmak istemiyorsanız o zaman spor salonu genelde sabahların erken saatlerinde veya geç saatlerde çok kalabalık olmuyor. Neredeyse boş oluyor, işte fazla kişi olmayınca deneyebilirsiniz ve sonra alıştığınız zaman yavaş yavas spor salonu dolu iken de kullanabilecek bir hale geleceksiniz.

Bir diğer önemli nokta ise, giydiğiniz sporcu kıyafetleri. çok önemli gibi gelmeyebilir sizler için ama böyle de düşünün… spor salonunda bir t-shirt ve normal spor taytı giydiniz. Başka bir günde ise size özgüven veren bir tayt ve spor sütyeni giydiniz, ee özgüveniniz nerede daha fazla olacaktır?

Size özgüven veren kıyafetleri almak işinize yarayacaktır. Hem rahat hissedeceksiniz hemde özgüveniniz olacaktır ve böylece sporda olan performansınız artacaktır.

Spor kıyafeti alırken başka nelere dikkat etmemiz gerekiyor? 

Hangi sporu yapıyorsak yapalım, vücudumuzda pek çok organ çok farklı hareketler yapmaktadır. Bunun için spor yaparken tüm vücudumuz terliyor, spor kıyafetleri üzerimize yapışıyor. Işte bizde öyle böyle olunca da terimizin hızlıca kurumasına olanak veren dokuda ve kalitede spor giysileri seçmekte fayda var.

Hızlı kuruyan üstler ve cildinize yapışmayan taytları seçmekte bir yarar vardır emin olunuz. Terlemek çok normal bir şeydir, ama spor yaparken bu durum bizi rahatsız edebilir. Bunun için bu durum sizi fazla rahatsız etmemesi için doğru spor kıyafetleri seçmeye önem göstermeliyiz.

Nefes almaya olanak veren sporcu kıyafetleri sayesinde vücudumuzun ısı dengesi de korunabilir.

Yep yeni bir teknoloji ile sizlere verdiğimiz spor sütyenler ile spor taytlar hava alan kıyafetlerdir. Terlediğiniz an bu teri atmaktadır ve spor salonuna adım attığınız andan çıktığınız an’a kadar sizi kuru tutar.

Spor kıyafetlerinde en önemli diğer bir nokta ise spor kıyafetin kumaşıdır. Kumaşın termal, teri emen bir yapıda olması hem spor esnasında hem de spordan sonra çok rahat etmenizi sağlayacaktır. Ayrıca tercih edilecek spor kıyafetlerin mevsime uygun olması gerekmektedir.

Spor yapılacak mekana göre spor kıyafetler seçilmesi de bir diğer önemli noktadır.iç mekanlarda daha ince ve hafif kıyafetler seçebeilirsiniz, dış mekanlarda rüzgar, yağmur gibi olumsuz hava koşullarından sizi koruyacak kıyafetler, koşu bandında ise teri hızlı bir şekilde çeken, vücudun nefes almasına izin veren kıyafetleri seçmenizde bir fayda olacaktır.

Bu yazı 321 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak