Şampiyonlar Şampiyonu Tenisçiler

Paylaş
 

Şampiyonlar Şampiyonu Tenisçiler

Yıllar geçtikçe, tenis sporu baylar ve bayanlar kategorilerinde birçok efsane gördü. Bazıları spora olan katkılarından dolayı Şöhretler Salonuna davet edildi. Kariyerleri ve istatistikleri hakkında daha fazla tartışacağımız tenis raketleri olacak.

Rod Laver

Avustralya doğumlu Rod Laver, spor tarihinin en büyük oyuncusu olarak kabul edilir. Annesi profesyonel oynadığı sırada tenis kanındaydı. Saldırganlığı ve çevikliği ile ünlüydü. Rakiplerini bu iki nitelikle yenme suçu vardı. Davis Cup takımının kaptanı tarafından “The Rocket” adında bir ressamdı.

Rod, Grand Prix’i iki kere tamamlamanın eşsiz bir kaydını tuttu; 1962’de bir kez ve 1969’da ikinci kez. Grand Prix, bir yılda dört ana ünvanı kazanmak anlamına gelir. Genel olarak, tüm değişkenlerde 20 Grand Slam ünvanından oluşan 228 kariyer unvanını aldı. 14 Grand Slam için finalist oldu ve o zamanlar rekor olan 11 tanesini kazandı.

Bjorn Borg

Borg, oyun yeteneği ve saha dışı yaşam tarzıyla büyük kalabalığı stadyuma çeken İsveçli bir oyuncuydu. Her durumda serin mizacı nedeniyle “Buz Adam” olarak adlandırılmış. 11 ana başlıktan oluşan 64 kariyer ünvanı kazandı.

Borg, girdiği Grand Slam single turnuvalarının% 41’ini ve bu maçların% 90’ını kazandı. Art arda üç yıl boyunca Fransız Açık ve Wimbledon’u kazandı. Ayrıca, bir set kaybetmeden üç Grand Slam kazandı.

Vijay Amritraj

Vijay Amritraj, Singles dünyadaki ilk 20 arasında yer alan tek Hintli Tenis oyuncusu. Farklı zamanlarda Rod Laver, Bjon Borg, Jimmy Connors ve John McEnroe gibi en iyi tohum oyuncularını alt etme kredisine sahiptir.

29 kariyer unvanına sahip ve sadece single’larda Wimbledon ve US Open Singles’ın çeyrek finallerine ve Erkekler’in çiftlerinde yarı finallere ulaşan tek Hintli oyuncuya sahip. Şaşırtıcı bir şekilde, henüz Şeref Salonuna davet edilmedi.

John McEnroe

Batı Almanya’da doğdu ve ABD, New York’ta büyüdü. Sekiz yaşında Tenis oynamaya başladı ve bir yüzyılda Wimbledon’un yarı finallerine ulaşmak için en genç olanın nadir bir kaydını tutuyor.

Spora olan tutkusu ve saldırganlığı ile tanınıyordu ve her bir nokta için savaştı. Birçok durumda, sandalye hakemleri ve sahadaki kötü davranışlarıyla tartışmak için para cezası verdi. Pek çok düşük anahtar noktaya rağmen, oyunu olağanüstü idi ve tüm kariyeri boyunca 17 büyük ünvan kazandı.

Jimmy Connors

Amerikalı bir çocuk, Connors solak oynadı. O sırada yer aldı. 1 1974’te. Connors McEnroe gibi eşit derecede agresifti ve sahadaki davranışı için hiç üzülmedi.

Meslektaşılarının tarif ettiği gibi, Tenis tarihinin en asi oyuncusu idi. Connors, kariyerinin tamamında 125 ünvan kazandı. Bunlardan on tanesi büyük başlıklar olmuştur.

Stefan Edberg

Edberg, Tenis’teki bir başka İsveç efsanesiydi. Servis ve voleybol oyununun o kadar istisnai olduğu söylenmelidir ki, bekarlarda altı büyük ünvan kazandı.

Onun backhand voleybolu oyun sırasında izlemek için doğru ve güzel. Edberg, 9’u ana unvan olan kariyeri boyunca 59 unvan kazandı.

Bu yazı 336 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak