İstanbul’daki otogarlar, bayrama öncesi otogarların durumu nasıl

Paylaş
 

İstanbul ülkemizin en fazla göç alan ve aynı zamanda en fazla turist ağırlayan kentidir. Metropol İstanbul şehrinde Esenler otogarı bulunmaktadır. 2016 yılındaki askeri darbe girişiminin ardından adı İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı olarak değiştirilen Esenler kentin büyük yoğunluğunu kaldırmaktadır. Şehirden nerdeyse Türkiye’nin her bir köşesine 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’ndan otobüs bileti bulmak mümkündür. Esenler ilçesinde bulunan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı Avrupa yakasında bulunup bu yakadaki insanlara daha çok hizmet etmektedir. Anadolu yakasında bulunan Haremler otogarı ise yükün bir kısmını kaldırsa da yinede bayram ve tatil zamanlarında bu terminallerde yoğunluk oldukça fazla olmaktadır.

İki terminalin olması otobüs girişleri çıkışları, yolcu indirme ve bindirmede otobüs firmalarına bazı zorluklar yaşatmaktaydı. Bu yoğunluğu azaltmak isteyen firmalar İstanbul’un farklı köşelerine kendilerine özel terminaller yapmışlar ve böylece iki büyük terminalin yükünü azaltıp kendilerine ve yolcularına rahatlık sağlamış oldular. Kavacık, Alibeyköy, Ataşehir Dudullu gibi semtlere yer alan bu terminallerden firmalar yolcularını indirip bindirmekte ve otobüs bileti satışı yapmaktadır. Yeni terminal noktaları yolcuların otogar kalabalığına girmeden rahat yolculuk yapmalarını kolaylaştırdığından İstanbul halkı için oldukça verimli bir gelişme olmuştur.

Bayram ve tatil zamanları otobüs bileti satışının en fazla olduğu dönemlerdir. Bu dönemlerde mağduriyet yaşamamak için bileti erkenden almakta fayda vardır. Çünkü firmalar her ne kadar dikkat etseler otogarlarda yaşanan yoğunluk nedeni ile bir koltuğun birden fazla kişiye satılması gibi durumlar maalesef ki yaşanmaktadır. Tabi bu durum yolcuların canını sıkmaktadır. Vaktinde biletini almadığı halde veya almış olduğu halde bu veya benzeri aksiliklerin yaşanması durumunda firmalar hemen yedek sefer koymaktadır. Bayram arifesinde otogara gidenler ya otobüsünün kalkışını bekleyen bir kalabalık ile karşılaşırlar veya ek seferinin gelmesini bekleyen bir grupla.

 

Bu yazı 542 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak