İŞİD’in Kullandığı Sahte Kimliklerin Sahibi Gaziantep’te Çıktı

Paylaş
 

İŞİD sahte kimliklerle Suriye’den Türkiye’ye giriş yaptı. Eylem hazırlığı içinde olan İŞİD, kullandığı sahte kimliklerle Türkiye’ye giriş yapıyor. Sahte kimliklerinin gerçek sahipleri yaşanan bu olayda zor zamanlar geçirdiklerini açıkladılar.

Türkiye’de eylem hazırlığında oldukları belirlenen 4 IŞİD militanının kendilerine ait olmayan kimlik kullandığı tespit edilmişti. Sansasyonel bir eylem için Suriye’den giriş yaptığı belirlenen biri yabancı uyruklu kadın 4 şüpheliden 1993 adıyaman doğumlu Ömer Deniz Dündar’ın E.K. adına, 1983 Adana Yüreğir doğumlu Savaş Yıldız’ın H.T. adına, 1995 Adıyaman doğumlu Muhammet Zana Alkan’ın M.Ö. adına ve 1995 Kazakistan doğumlu Walentina Solobodjanjuk’un Y.B. adına sahte kimlik taşıdıkları belirlenmişti. O kimliklerin asıl sahibi olan Gaziantep’te özel halk otobüsünde şoförlük yapan M.Ö. ile H.T. hayatlarının kâbusa döndüğünü söyledi. H.T. ve M.Ö., basında ve televizyonda kimlik bilgileri ve TC kimlik numaralarının açıkça verilmesine de tepki göstererek “Hukuki işlem başlatacağız” açıklamasını yaptı.
DENETİMLİ SERBESTLİK ONU KURTARDI
Gaziantep’te özel halk otobüsünde şoförlük yapan evli ve 1 çocuk babası M.Ö. ile evli ve 2 çocuk babası H.T., kimliklerinin teröristler tarafından kullanıldığını geçtiğimiz cumartesi günü öğrendiklerini anlattı. Arkadaşı arayınca durumdan haberdar olduğunu belirten M.Ö., adının böyle bir şekilde gündeme gelmesiyle birlikte iş hayatının da olumsuz etkilendiğini ve bayiliğini yaptığı cep telefonu firmasının olay öncesinde kendiliğinden mal göndermesine rağmen olaydan sonra hafıza kartı istediğinde önce para talep ettiklerini ifade etti. M.Ö., yaşadıklarıyla ilgili şunları söyledi:

“Öğrenir öğrenmez emniyet müdürlüğüne gidip kimliğimi yaklaşık 5 yıl önce kaybettiğimi ve yenisini çıkardığımı söyledim. Benim kimliğimle teröristin özel bir Hastaneye gittiğini, eczaneden ilaç aldığını emniyette öğrendim. Kimliğim hastane ve eczanede Gaziantep dışında bir ilde daha kullanılmış. SGK İl Müdürlüğü kayıtları ile bu belgelendi. Terörist geçtiğimiz hafta çarşamba günü benim kimliğimle Kilis sınırından Türkiye’ye giriş yapmış. Allah’tan şu anda devam eden bir mahkememden dolayı denetimli serbestlik yasasından faydalanıyorum ve terörist Türkiye’ye giriş yapmadan 1 saat önce karakola gidip Gaziantep’te olduğuma dair imza vermişim. Emniyet müdürlüğünde polislere, ‘Ben zaten her gün karakola gidip imza veriyorum, ben o 1 saat içerisinde ne zaman Kilis’e gitmişim, Suriye’ye geçmişim ve tekrar Türkiye’ye nasıl gelmişim?’ diye sordum.”

“ARKADAŞIM DALGA GEÇİYOR SANDIM”
Kimliği kullanılan H.T. ise arandığını bir arkadaşından öğrendiğini dile getirdi ve şunları anlattı: “Arkadaşım beni arayıp ‘Senin kimlik bilgilerini gördüm, aranıyorsun’ dedi. ‘Dalga mı geçiyorsun?’ dedim. Önce inanmadım. Ama polisler beni arayınca işin gerçekliğinin farkına vardım. Emniyete gidip ifade verdim, parmak izimi aldılar, fotoğrafımı da çektiler. Ben emniyette ifade verirken kimliğimi kullanan kişi doktora gidip muayene olmuş, eczaneden ilaç almış. Bunu da emniyette öğrendim. İnsanlar bana farklı gözle bakmaya başladı, huzursuz oldum. Son günlerde yaşadıklarımdan dolayı işe gidip çalışamıyorum. Ailemle bile huzurum kalmadı.”

Bu yazı 565 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak