Demirtaş’tan Erdoğan’a Cevap Gecikmedi!

Paylaş
 

Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Barack Obama ve HDP Açıklamalarına ilişkin Twittet’dan açıklama yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Obama’ya hitaben “bak böyle bir şey varmış, hiç de söylemiyorsun zalım” twiti atarken, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Erdoğan, Zaytung’dan bile komik” dedi.

BALUKEN: “MİZAHİ YANI GÜÇLÜ BİR AÇIKLAMA…”

Baluken, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın sözlerini “mizahi yönü güçlü bir açıklama” diye nitelendirerek, şöyle konuştu:

“Erdoğan ve Davutoğlu’nun bu seçim kampanyasında yaptıkları açıklamalar, Zaytung’u (mizahi haberler sitesi) bile geride bıraktı. Bu aslında, bilinçli ve planlı bir politika da olabilir; aşırı gerdikleri, bıçak üstünde tuttukları insanları zaman zaman bu tarz esprilerle gevşetmeyi amaçlıyor olabilirler. Biz, bu dönemde Zaytung’dan çok, Erdoğan ve Davutoğlu’nu takip ederek güldük.”

“HDP’YE ‘MALUM PARTİ’, OBAMA’YA ‘SAYIN’ DEYİP, NE KADAR YERLİ VE MİLLİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ”

Erdoğan’ın açıklamasının ikinci yönünün, aynı cümle içinde, Türkiye’de siyaset yapan parti olan HDP’den “malum parti”, Obama’dan ise “Sayın” diye bahsetmesi olduğuna dikkat çeken Baluken, şunları söyledi:

“Erdoğan, Kasımpaşalı kimliği ile efelenerek siyaset yapan bir kişi. Ancak aynı cümle içinde HDP’ye ‘malum parti’ dedikten sonra, ABD Başkanı Obama’ya ‘Sayın’ diyerek, gerekli saygıda kusur etmemesi, ne kadar yerli ve milli duygular içinde olduğunu açıklıyor. Erdoğan bir kez attan düşmüştü. Üzerini silkeledi ve yoluna devam etti. Bu da, bu açıklaması da tıpkı attan düşme vakası gibi, ikinci kez karizmayı çizdirme vakasıdır” dedi.

“HDP’NİN KAMPANYASINI PARTİLİLER VE GÖNÜLLÜ HALKIMIZ YAPIYOR”

Baluken, “HDP’nin kampanyasını kim yapıyor?” sorusuna ise, “HDP’nin seçim kampanyaları, partililerimiz ve halkımızın gönüllü, fedakar evlatları tarafından yapılıyor” diyerek yanıt verdi.
Baluken, şöyle dedi:

“Seçim kampanyası boyunca hangi koşullar altında kampanya yürüttüğümüzü herkes gördü. Ağır bir basın sansürü altında kaldık, televizyon ekranlarında, gazete sayfalarında sansüre uğradık. Miting alanlarımızda bombalar patladı, yüzlerce insanımızı toprağa verdik. Kitlesel etkinlik bile yapamaz hale geldik. Ama belli ki, tüm bu yaşananlara rağmen, seçimlere üç gün kala Erdoğan ve AKP’yi ürkütecek bir sonuca ulaşmışız. Bizim, fedakar halkımızla vardığımız bu sonucu en iyi, üst akıl ya da farklı bir takım merkezlere havale etme telaşına düşmeleri ortaya koyuyor.”

“İŞ SANDIKLARI KORUMAYA KALDI…”

Baluken, Türkiye’ye “sandıkları koruma” çağrısı da yaparak, “Erdoğan’ın bu açıklaması, seçimlere üç gün kala bize daha büyük bir çalışma, sandıkları koruma çalışması düştüğünü de gösteriyor. Artık iş sadece sandıkları korumaya kaldı. Erdoğan da zaten bu yüzden büyük bir telaş gösteriyor” dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, dün yaptığı açıklamada şöyle demişti:

“Malum partinin (HDP) kampanya yönetimini Obama’nın kampanyasını yürüten ekip yapıyor. İstanbul’da bir araya geldiler. Bu görüşmelerde malum medya grupları bir araya geldiler. Barış dediği söylenen kişi, milleti sokağa döken kişi değil mi. Böyle bir isme nasıl uyacaksınız. O kampanyayı yürüten ekip, yalanı ve iftirayı sürekli kullanın dedi. Çünkü sürekli yalan söyleyince artık doğru gibi algılanacağını belirttiler. Kampanya aklı, üst akıl bu. Bunu aynen uyguluyorlar. HDP’nin kampanyasını üst akıl yürütüyor. Batının, AB’nin gönderdiği tiplerin ön kabulleri, ön yargıları var.”

OBAMA’YI BAŞKANLIĞA TAŞIYAN ŞİRKETLE, CHP ÇALIŞMIŞTI

ABD’de, Barack Obama’yı Başkanlık görevine taşıyan şirketle, 7 Haziran seçimleri öncesinde CHP çalışmıştı.

CHP, 7 Haziran öncesinde, Obama’nın da çalıştığı “Benenson Strateji Group” ile anlaşma yapmıştı.

7 Haziran seçimleri öncesinde Hürriyet’e açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, CHP’nin Benenson Strateji Group ile anlaştığını, şirketin 7 Haziran seçimleri öncesinde CHP için alan araştırması yapacağını, sonuçları yorumlayıp, CHP’nin seçim stratejisine katkıda bulunacağını söylemişti.

Bu yazı 608 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak