Başarılarla Dolu Örnek Bir Hayat: Can Sınırtaş

Paylaş
 

Can Sınırtaş 1985’te İstanbul’da doğmuştur. Ailesi, 2 yaşlarında Avusturya’ya göç etti. İlkokul, ortaokul ve lise burada başarıyla tamamladı. Can Sınırtaş çok yönlü kişiliği ile kendini çocuk yaşlardan itibaren yetiştirmeyi ve geliştirmeyi bildi. Kendine adım adım ilerleyecek gerçekçi ve idealist hedefler koydu. Önündeki başarı merdivenlerini bir bir çıkmayı hedefleyen Can Sınırtaş bunu büyük bir disiplin ve eğitim sürecinden geçirerek destekledi. Yediden yetmişe herkese örnek olabilecek bir çalışma hayatına ve başarılarla dolu şirketlere imza atmasını bildi. Can Sınırtaş evli ve 3 çocuk babasıdır.
Can Sınırtaş’ın Üniversite Hayatı
Farklı bölümlerle başarılı olmayı çok istedi. Okumayı çok sevdiği için farklı alanlarda farklı bölümler okudu. Bunlardan 2 yıl mekatronik, 5 yıl kimya mühendisliği ve mikrobiyoloji bölümlerini okudu. Höhere Technische Bundeslehranstalt (HTBLA) üniversitesini başarıyla bitirerek yüksek diploma notları ile mezun oldu.
Çalışkan ve girişken bir kişiliğe sahip olan Can Sınırtaş, üniversite yıllarının son 2 senesinde Avusturya’nın en büyük bilardo akademisini organize ederek yönetti. Bununla da yetinmeyerek aynı anda Avrupa’nın en modern demir sertleştirici Rübig isimli şirkette laboratuvar yönetiminde söz sahibi oldu. World Wide Education (WWEDU) Üniversitesi’nde uluslararası ortaklık yönetimine katıldı ve organizasyonu başarıyla yönetti. Tüm bu girişimleri, üniversitenin son 3 yılında gerçekleştirdi.
Can Sınırtaş İş Hayatındaki İlk Adımları
Üniversite yıllarını başarıyla geçiren ve en iyi donanımla hayata atılan Can Sınırtaş’ın ilk iş tecrübesi yine üniversite yıllarında bir nevi staj yapıp tecrübe kazandığı Rübig şirketinde gerçekleşti. Demir sertleştirici Rübig firmasında laboratuvarda yönetim görevinde tecrübe kazandı. Demir sertleştirici Rübig şirketinde dünyanın en büyük araba ve uçak markalarının parçaları hazırlanıyor. Mercedes, Mclaren, Bugatti, Airbus gibi dünya büyüğü markaların metal aksamları sertleştirilerek kalite kontrolleri yapılıyor. Ayrıca NASA ve BMW gibi markaların motor parçaları da sertleştiriliyor ve kalite kontrolleri sağlanıyor. Tam 5 yıl boyunca büyük bir özveri ile laboratuvar yönetiminde tecrübe sahibi olan Can Sınırtaş, Avusturya’da Rübig firmasında ilk sertifikalı organizasyonunu başarıyla tamamlamış oldu.

Bir Yazılım Projesi Softwaremonster
2010’da kendi projesini hayata geçirme kararı aldı. Kendisi gibi girişimci 3 ortağı ile kendi projesine yönelmek isteyen Can Sınırtaş, arkadaşları ile birlikte bir şirket kurdular. Can Sınırtaş, Softwaremonster isimli yazılım sektöründe hizmet veren şirketin temellerini atmış oldu. Softwaremonster dünyaca ünlü yazılım ve programların satışı üzerine kurulmuş bir şirketti. Adobe başta olmak üzere Blender, Microsoft gibi dünya üzerinde popülerliği ispat edilmiş tüm program, yazılım ve eklentilerin ücretli ve lisanslı satışına olanak veren bir şirket uzun zaman başarıyla yönetildi. Can Sınırtaş, yazılım projesinin başarıya ulaşması için 2 yıl boyunca yoğun bir şekilde emek verdi ve Softwaremonster şirketinin büyümesine katkı sağladı.
Yeni Bir Girişimcilik Örneği ECS Global ve Veri Kurtarma Hizmetleri
Can Sınırtaş, Softwaremonster şirketinin büyümesinden tam 2 yıl sonra yeni bir girişimcilik fikri için yeni adımlar attı. Softwaremonster yazılım şirketinden ayrılarak yeni projesinin temelleri atmak istedi. 2012 yılında 1 ortağı ile beraber farklı bir alan olan veri kurtarma hizmeti sunan ECS Global şirketini kurdu. Bireylerin ve firmaların giderek dijitalleşen ve bilgisayar başından yapılan işlemlerin ve verilerin artması onların güvenlik sorunlarını da beraberinde getirdi. Dünya üzerindeki şirketlerin ve bireylerin kaybolan verilerini kurtarmak ve onların mağduriyetlerinin önüne geçmeyi hedefleyen ECS Global şirketi kısa sürede yukarıya doğru bir ivme yakaladı. Can Sınırtaş’ın veri kurtarma projesini hayata geçirmesinin en büyük nedeni insanların ve büyük kuruluşların önemli verilerini kurtararak insanların yaşaması muhtemel mağduriyetlerinin önüne geçmekti. Bu konudaki hedeflerini başarıyla gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz. Can Sınırtaş veri kurtarma şirketi ile binlerce kişinin ve kurum ile kuruluşların yıllarca süren emeklerinin kaybolmasının önüne geçmeyi başardı, kurduğu ECS Global çok kısa sürede başarısına başarı kattı ve şirket büyüdükçe büyüdü.
İnternet Server Sektörü ECS Global Şirketi
Veri kurtarma şirketi ile büyük bir başarı ortaya koyan Can Sınırtaş, internet server sektöründe söz sahibi olan ECS NET şirketine ortak oldu. Peki, ECS Global şirketi hakkında neler biliyorsunuz?
ECS NET Global şirketi 2012’de ilk kurulmasıyla birlikte tam 50 bin € ciro yapma başarısını gösterdi. 2013 yılında şirket daha fazla büyüyerek bu miktarı 1 milyon 300 bin € seviyesine ulaştırmayı başardı. Şirket her yıl daha fazla büyüme kat etti ve bir sonraki yıl olan 2014’te tam olarak 2 milyon 700 bin € ciro yapmayı başararak kendi alanında tüm zamanların rekorunu kurdu. ECS NET Global şirketi, global bir şirket olma yolunda daha büyük adımlar atma kararı aldı. Bununla birlikte 2013 yılında tam olarak 9 farklı ülkeye veri kurtarma laboratuvarı açarak dünya üzerinde bu alanda yeni bir vizyon geliştirdi. Farklı ülkelere yapılan yeni yatırımlar şirketin daha fazla ciro yapmasına vesile oldu. Can Sınırtaş, ECS NET Global şirketi olarak 9 farklı ülke olan Norveç, Almanya, İsviçre, Sırbistan, İngiltere, Fransa, Avusturya, Hollanda ve İspanya’ya katma değer üreterek ülke ekonomilerine de katkı sağladı. ECS NET Global bu ülkelerde veri kurtarma hizmeti alanında söz sahibi olarak iş geliştirmeye devam etti.

Can Sınırtaş büyük bir vizyon ve misyon sahibi olarak ECS Global şirketine ek olarak özel bir alan olan dijital medya ajansı kurmak istedi. Kendisi neredeyse hiç vakit kaybetmeden ECS Vision Dijital Medya Ajansı’nı kurmayı başardı. Dijital pazarlama sektörüne hızlı bir giriş yapan Can Sınırtaş, ECS Vision olarak kurduğu dijital pazarlama ajansının ismini değiştirme kararı aldı ve şirketin adını Niteo olarak değiştirdi.
Yeni Şehir Yeni Macera: RealSeven & Medeas
Can Sınırtaş, 2015 yılında İsviçre’nin Liechtenstein şehrine yerleşti. Sınırtaş, her zaman değişim ve sonucunda gelişime inanan bir insan olarak yeni şehir ile birlikte 2016 yılında Makena Holding adı altında RealSeven GMBH isimli inşaat yapım ve satım şirketi ile Medeas GMBH yani yüksek seviyede siber güvenlik şirketini hayata geçirdi. Can Sınırtaş, RealSeven ve Medeas şirketlerinin aynı zamanda CEO’sudur.

Can Sınırtaş’ın CEO’luğu üstlendiği RealSeven GMBH Şirketi Avusturya’da daha önce görüşmemiş sıra dışı bir binanın yapımına imzasını attı. Consento Vision Park adını verdiği bu binanın farklı bir tasarımı söz konusudur. Binanın bir özelliği de Consento Vision Network adı ile tüm dünyadan iş insanlarını bir araya getiren network platformu kurması ve iş insanlarının bir arada olmasını sağlayan bir organizasyondan oluşmasıdır.

Simplex Fassadenreinigung

2016 yılı ile birlikte 2011 yılından beridir araştırdığı ve üzerinde çalışmalar yaptığı Simplex Fassadenreinigung şirketini kurdu. Şirket; virüs, bakteri ve küf mantarı, yosun gibi sucul canlıların binaya veya objelere zarar vermeksizin özel bir formül geliştirdi. Bu özel formül sayesinde dünyadaki temizleme yöntemlerinden %75 daha ekonomik maliyet sağlayan ve dış cephe, bina ve obje değerini yükselten bununla birlikte kullanım ömrünü da uzatan özel bir karışımdır.

Simplex Fassadenreinigung firması sadece temizlik alanında değil farklı alanlarda da yeni teknolojiler üretmeye başladı. 2019 yılı itibariyle 32 farklı alanda örneğin, atmosfer, yüzeyler gibi farklı alanlar için kullanılmak üzere yeni temizleme sıvıları üretilerek şirketin gelişiminin önü açıldı. Simplex Fassadenreinigung şirketi 2020-2021 yılları arasında mükemmel bir büyüme ile yatırımcılar tarafından borsaya girme seviyesine erişti. Simplex Fassadenreinigung markasının şu anki yaklaşık değeri 27,5 milyon €’dur.

Simplex Fassadenreinigung şirketi genel merkezi İsviçre’ye bağlı olan Liechtenstein ülkesindedir. Genel merkez yakın zamanda Avusturya’ya taşınması gündemdedir.
 Simplex PropTech AG – Liechtenstein
 Simplex Volt – Avusturya
 Simplex – Almanya
 Simplex –Avusturya

Simplex Fassadenreinigung şirketi yeni büyüme alanı olarak Türkiye ve Macaristan’ı belirlemiş olup yakın zamanda Türkiye ve Macaristan’da da faaliyet göstermeye başlayacaktır.

Bu yazı 145 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak