AK Parti Seçim Aracına Taşlı, Sopalı Saldırı

Paylaş
 

AK Parti’nin seçim aracına Ankara Mamak’ta saldırı girişiminde bulunuldu. Seçim çalışmalarını Mamak’ta sürdüren AK Parti, aracına taş ve sopalarla saldırı yapıldı. Yapılan saldırıdan sonra araçta maddi hasar meydana geldi.
AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Devlet Şankazan’ın fotoğraflarının bulunduğu araç, seçim çalışmaları için bulunduğu Tuzluçayır’da saldırıya uğradı. Ankara genelinde yoğun çalışma yürüttüklerini anlatan Şankazan, “Mamak bölgesinde bugün programımız vardı. Bu programı gerçekleştirmek için bölgede bulunan seçim aracımıza saldırı gerçekleştiriliyor. Biz bu saldırıyı yapanları şiddetle lanetle kınıyoruz” dedi. Şankazan şöyle konuştu:
“Demokraside, bir aracın geçişine bile tahammül edemeyen insanlar, taşlı sopalı saldırıyı yapan bölgenin, hangi partiye mensup olduğunu halkımız, vatandaşımız gayet iyi biliyor. Biz burada parti ismi belirtmiyoruz. Bir parti arabasının geçişine tahammülü olmayan insanları gerçekten kınıyorum. Olay yeri inlemesi polis arkadaşlarımız bakacak tespitler için, davacıyız bunlardan. Önemli olan mal değil, bizim burada partimizin sembolünü taşıyan aracın taşlanması, partimize yapılan bir saldırıdır bu.”
Saldırıyla ilgili AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer de seçim sürecine girilmesinin ardından ilçe teşkilatı olarak 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi için bölge ayrımı yapmaksızın Mamak’taki 66 mahallede seçim çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. Özer, saldırıyla ilgili şunları anlattı:
“Bu kapsamda milletvekili adayımız Devlet Şankazan beyin yapacağı çalışma alanına giderken, Tuzluçayır’da Hocalı Caddesi ile Anadolu Bulvarı kesişiminde aracımız sopalı, taşlı saldırıya uğradı. Maalesef şoför arkadaşımız canını zor kurtardı. Ön camda, arka camda, aynı şekilde yan taraftaki camlara sopalı, taşlı, tekmeli saldırılarda bulundular. Şoför arkadaş kaçarak zor kurtulmuş. Saldırganların kim olduğu ile ilgili net bir bilgimiz yok. Polis çalışmalarını yaparak saldırganları tespit edecek inşallah. Biz bölge ayrımı yapmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu tip hareketler bizi çalışmalarımızdan hiçbir şekilde yıldıramaz, akamete uğratamaz. Çalışmalarımızı daha güçlü, kararlı şekilde yapmaya devam edeceğiz.”
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, saldırıyı yapan kişi ya da kişilerin tespitine yönelik çalışmalar sürüyor.

Bu yazı 605 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak