
| Paylaş |
|
|
| Tweet |
Teknoloji’nin iki dev firması Sony ve Toshiba arasında ses getirecek anlaşmaya çok az kaldı. Görüntülü sensör’de sektörde en iyilerinden olan Sony, Toshiba’ya 163 milyon dolar karşılığında görüntü sensör bölümün satın alacak.
Sony zaten görüntü sensörleri konusunda sektörde önemli bir paya sahip. Ancak Samsung tarafında ciddi bir yükseliş var. Dolayısıyla Sony, uzun vadede Samsung ile arasındaki rekabeti güçlendirmek adına Toshiba’yı bünyesine katmak istiyor. Böylelikle rakiplerden birini azaltmış oluyor. CMOS sensörler alanında Sony artık rakipsiz diyebiliriz.
Diğer yandan firmanın akıllı telefon üretim tesislerini genişlettiğini biliyoruz yani Sony elindeki imkanları yoğun bir şekilde mobil sektöre harcıyor. Toshiba’nın sensör departmanının geliştirdiği yongaları kendi kullanmasa bile diğer akıllı telefon üreticilerine satabilir.
Toshiba ile Sony arasındaki bu anlaşmanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz bilinmiyor ancak durum oldukça olası görünüyor. Eğer anlaşma sağlanırsa Sony yaklaşık 163 milyon Dolar gibi bir rakam ödeyecek ve Toshiba’nın görüntü sensörü departmanını tamamen satın alacak.
UYAP SERVER İle UYAP Avukat Portal – 5 Aktif Oturum Hatasına Kesin Çözüm!
Furky Sheeks 28 Ocak’ta “Overload” Albümünün Çıkış Fragmanını Paylaştı
PratikMimar.com ile Tadilatta “Belirsizlik” Dönemi Bitiyor: Tasarım, Takip ve Uygulama Tek Panelde
Furky Sheeks’in Yeni Albümü “Overload” ve Animasyon Klibi Fragmanı Yayın Takvimi Açıklandı
Ofis Koltukları ve Büro Mobilyaları ile Çalışma Alanlarınızı Yenileyin
Oyun Dünyasında Bir Hikaye: Casimon’un 2025–2026 Dönemi
Türkiye’nin önde gelen beş gümrük danışmanlık şirketi – Awwex
Onur Aykanat’a 2025 Altın Havan Ödülü