Viyana’da Suriye Toplantısı Devam Ediyor

Paylaş
 

Viyana’da bugün yapılması planlanan ve 17 ülkenin toplanacağu Suriye liderler toplantısı başladı. Avusturya’nın başkentinde AB ve BM temsilcilerinin katıldığı Suriye görüşmeleri devam ediyor.
Suriye’nin temsil edilmediği toplantı, Türkiye, İran, Rusya, ABD, İtalya, İngiltere, Almanya, Lübnan, Ürdün, Suudi Arabistan, Irak, Mısır, Katar, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Çin’den dışişleri bakanları ve üst düzey temsilcilerin katılımıyla başkadı.

Aralarında derin görüş ayrılıkları bulunan taraflar, 2012’de kabul edilen Cenevre bildirisi temelinde “Suriye’de tam yetkili geçiş hükümetinin kurulması” konusunda ilerleme sağlamaya çalışacak.

Görüşmelerde AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura da hazır bulundu.

Geçen hafta Türkiye, ABD, Rusya ve Suudi Arabistan’ın katılımıyla gerçekleştirilen dörtlü toplantıda, görüşmelerin daha geniş katılımlı bir şekilde devam ettirilmesi kararlaştırılmıştı. Rusya özellikle İran ve Mısır’ın da sürece dahil edilmesini istemişti.

Türkiye, ABD, Rusya ve Suudi Arabistan dışişleri bakanları dün akşam Viyana’da bir kez daha bir araya gelmişti.

Bu yazı 584 kere okundu.
Etiketler:
suriye toplantı viyana
  • Site Yorum

Bir yorum bırak