
| Paylaş |
|
|
| Tweet |
AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası ile ilgilenen Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini bugün yeni açıklamalarda bulundu, kameralar karşısında konuşan Mogherini yaptığı açıklamalarda son günlerin popüler ülkesi olarak adlandırılan Türkiye’ye dair bilgiler verdi. Avrupa Birliği adına her zaman birlik-beraberlik içerisinde olduklarını ve olacaklarını duyurdu.
AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisinin yani Federica Mogherini tarafından birebir yapılan açıklamaları sırasında olumlu konuşmaya özen gösterirken Türkiye’nin PKK hakkında düşündüklerinin yanında olduğunu ve Avrupa Birliği’nin PKK’yı bir terör örgütü olarak gördüğünü sözlerine ekledi.
”Savaş olacak mı?” sorusuna ise yanıtları net olan AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini her zaman bir savaş olma olasılığının olduğunu ancak soğuk savaş olacağını düşünmediğini belirtti, sıcak savaş olma ihtimalinin ise Rusya ve Amerika arasında olabileceği gibi Suriye dolayısı ile Türkiye ve Rusya arasında da olabilecek olduğunu düşündüğünü açıkladı.
Yapılan açıklamalara Erdoğan herhangi bir yanıt vermezken AB ile ilgili her açıklamayı önemle takip etmeye çalışan devletin açıklamalara nasıl bir yanıt vereceği ise hala merak edilenler arasında. Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Avrupa Birliği hakkında öne sürdüğü iki yüzlü benzeri olduğunu söylemesi üzerine AB’den herhangi bir yanıt verilememişti.
DİJİTAL MOTOSİKLET KÜLTÜRÜNDE YENİ SOLUK: “MOTOR SPOTU” GÜVENLİ SÜRÜŞ VE TOPLULUK BİLİNCİNİ YENİDEN TANIMLIYOR
Yaratgan, Yapay Zeka Tabanlı Görsel Üretim Motorunu Duyurdu
Noter Onaylı Tercüme ve Apostil Onaylı Tercüme Nedir?
Ahmet Uzun: Kendi Sistemini Kuran Dijital Girişimci
Hem İşlevsel Hem Şık Görünen Parça Anorak Yelek
İzmir’de Bayramın Adresi: Kırkpınar Ailesi Buluşması
Uzmanlar anlatıyor: Smile Lazer tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler
Devre Mülk Satın Almadan Önce Bilmeniz Gereken 10 Önemli Nokta