Meme Dikleştirme Ameliyatı Nedir?
23 Kasım 2022
Ayhan Çekmez

Meme Dikleştirme Ameliyatı Nedir?

Meme dikleştirme ameliyatı, gençliğini kaybetmiş, yaş veya hamilelikten dolayı sarkmış olan göğüslerin görünümünü iyileştirmek için uygulanan bir operasyondur. Göğüs dikleştirme ameliyatı genellikle daha genç görünen göğüsler isteyen 30 yaş üstü kadınlara yapılır. Aynı zamanda, çocuk sahibi olan ve göğüsleri gerilmiş ve sarkmış olan kadınlara da sıklıkla yapılır. Böylece estetik görsellik konusunda üst düzeyde bir etkinin karşımıza çıkıyor olması mümkün olacaktır.

Meme dikleştirme ameliyatı; meme dokusunu kaldırmak ve meme ucunu göğsünüzde daha yükseğe oturacak şekilde yeniden şekillendirmek için areola çevresinde bir kesi kullanır. Ayrıca göğüslerinizin altındaki fazla deriyi çıkarmayı ve göğüs kaslarınızı sıkılaştırmayı içerebilir. Böylece sütyen giyerken profilde daha dik bir görünüm görebilirsiniz. Böylece güzellik algısı noktasında üst düzeyde kazanımlar elde edebilirsiniz. Bu tarz işlemler; estetik görsellik konusunda yeni nesil çözümler ortaya koyduklarından sıklıkla tercih edilmektedir.

Mastopeksi olarak da adlandırılan meme dikleştirme ameliyatı, gevşek veya sarkan göğüsleri sıkılaştıran, dikleştiren ve eski haline getiren bir meme ameliyatı türüdür. Yaşlanma, hamilelik, kilo kaybı veya emzirmenin neden olduğu sarkık göğüsleri düzeltmek için kullanılabilir. Bu tür işlemler farklı özellikleri içerebilecek bir şekilde uygulandığından farklı fiyat seçenekleri de karşımıza çıkmaktadır. Dolayısıyla meme dikleştirme ameliyatı fiyatları da tercih edilen, tekniğe ve işlemin detaylarına göre değişiklik göstermektedir.

Göğüs dikleştirme, sarkan göğüslerin şeklini ve pozisyonunu iyileştirebilir. Bu prosedür, memenin üst kutbundaki kayıp hacmin geri kazanılmasına yardımcı olabilir ve size daha genç bir görünüm kazandırabilir. İşlem en sık çocuk sahibi olmuş ve meme bölgesinde sarkmalar yaşanan kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Meme dikleştirme ameliyatı genellikle hamilelikten sonra veya başka sebeplerden önemli ölçüde kilo vermiş kadınlara yapılır. Kilo verdikten sonra, bazı kadınlar göğüslerinin eskisinden çok daha küçük olduğunu fark eder ama yine de sarkıktır.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Neden Yapılmaktadır?

Bir kadının cildi yaşlandıkça elastikiyetini kaybeder ve bu da göğüslerinin sarkmasına neden olabilir. Göğüs dikleştirme ameliyatı, meme ucunu ve meme ucunun etrafındaki pigmentli alanı yeniden konumlandırır. Böylece göğüs duvarınızda ameliyat öncesine göre daha yüksek görünürler. Göğüs dikleştirme, sarkık göğüslerin görünümünü iyileştirmek için tasarlanmış bir tür estetik ameliyattır. Emzirme, kilo verme veya yaşlanma nedeniyle hacim kaybı yaşayan kadınlara işlem yapılabilir.

Meme dikleştirme işlemi; meme başı çevresinden veya meme altından bir kesi ile yapılabilir. Bazı durumlarda, her iki prosedür de aynı anda yapılır. Bu ameliyat, fazla deriyi alarak ve yağ ve kas dokusunu yeniden konumlandırarak sarkan göğüsleri kaldırır ve yeniden şekillendirir. Hangi yaklaşımın sizin için en iyi olduğuna karar vermeden önce her yöntemin artıları ve eksileri hakkında doktorunuzla konuşmanız önemlidir. Böylece tam olarak istediğiniz etkiyi ortaya koymanız mümkün olacaktır.

Göğüs dikleştirme ameliyatı genellikle genel anestezi altında yapılır. Yani işlem sırasında uyursunuz ve sonrasında herhangi bir ağrı hissetmezsiniz. Tüm operasyon tipik olarak iki saat veya daha az sürer, ancak iyileşme süresi, ameliyat sırasında ne kadar dokunun alındığına ve aynı anda herhangi bir ek işlemin gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğine bağlı olarak değişebilir. Tüm bu bilgiler ışığında estetik görsellik konusunda üst düzeyde bir başarı ortaya koyduğundan popüler bir konumda yer almaktadır.

Meme Dikleştirme Hangi Sonuçları Ortaya Koyar?

Mastopeksi olarak da adlandırılan meme dikleştirme, sarkan memeleri dikleştirme ve yeniden şekillendirme işlemidir. Ameliyat, meme uçlarındaki asimetriyi ve sarkıklığı düzeltmek için de kullanılabilir. Meme dikleştirme ameliyatı genellikle 1 ile 2 saat sürmektedir. Genel anestezi veya spinal anestezi ile yapılabilir. Kesiler, meme altı veya meme başı etrafındaki koyu renkli bölge olan areola çevresindeki kırışıklıklarda gizlenir. Böylece nitelikli bir estetik görsellik karşımıza çıkar.

Meme dikleştirme operasyonlarında cerrah fazla deriyi çıkarır ve meme ucunu ve areolayı göğüs duvarında daha yükseğe yeniden konumlandırır. Gerekirse, göğüslerinizin boyutunu ve dolgunluğunu artırmak için vücudunuzun diğer bölgelerinden göğüslerinize yağ transfer edilebilir. Meme dikleştirme ameliyatından sonra şişlik ve morlukların tamamen geçmesi altı haftayı bulabilir. Ameliyattan birkaç ay sonra şişlik azaldıkça göğüsleriniz değişmeye devam edecektir.

Meme Dikleştirme Kimlere Yapılabilir?

Meme dikleştirme veya mastopeksi, memelerin boyutunu ve sıkılığını artırmak için yapılan cerrahi bir işlemdir. Her yaştan kadına yapılabilir, ancak en sık meme küçültme ameliyatının bir parçası olarak yapılır. Bu operasyondan beklentilerinizi cerrahınızla görüşmeli ve işlem için iyi bir aday olduğunuzdan emin olmalısınız. Cerrahınız, ihtiyaçlarınıza ve hedeflerinize göre ne tür bir mastopeksi önereceğini tartışacaktır. Ameliyata devam edip etmeme konusunda bilinçli bir karar verebilmeniz için, bu işlemle ilgili olası komplikasyonları ve riskleri de cerrahınızla konuşmanız gerekir. Böylece meme dikleştirme ameliyatı sonrasında sizi nasıl bir sürecin beklediğine dair net bir şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz.

Göğüs dikleştirme, göğüslerinize istediğiniz şekli ve dikliği verebilen cerrahi bir işlemdir. Meme dikleştirme veya mastopeksi, memeyi daha genç bir görünüme kavuşturmak için yeniden şekillendiren cerrahi bir işlemdir. İşlem tek başına veya meme büyütme ameliyatı veya meme küçültme ameliyatı gibi diğer işlemlerle birlikte yapılabilir. İşlem her yaştaki kadına yapılabilir. Ancak zamanla göğüslerinde hacim ve sıkılık kaybeden yaşlı kadınlarda daha sık görülür. Bütün bu bilgiler ışığında meme dikleştirme ameliyatı gündeme geldiği zaman karşımıza titiz bir süreç çıkmaktadır.

Bir Yorum Bırak

Tüm Hakları Saklıdır © 2015 EsenMobile Wordpress Mobil Tema by Kemal CIZOĞLU