Sinan Şamil Sam Son Yolculuğuna Uğurlandı

Paylaş
 

Dün hayatını kaybeden milli boksör Sinan Şamil Sam, bugün toprağa verildi. Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren ‘Boğazın Boğası’ Sinan Şamil Sam, bugün gözyaşları içinde defnedildi.
Eski kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam’ın cenazesi Ankara’da toprağa verildi.

Karaciğer yetmezliği nedeniyle İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede dün vefat eden “Boğazın Boğası” lakaplı Sam’ın cenaze namazı öğleyin Kocatepe Camisi’nde kılındı. Ağır sıklet kategorisinde şampiyonluğa ulaşan ilk Türk boksör olan Sam’ın cenazesine sevenleri yoğun ilgi gösterdi.

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazında Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Özaba, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, olimpiyat şampiyonu milli sporculardan, eski halterci Halil Mutlu ve eski güreşçi Mahmut Demir de saf tuttu.

Dünyaca ünlü boksörün eşi Funda ile kızları Defne ve Nilüfer, Sam’ın Türk bayrağına sarılı tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü. Sam’ın kızları, babasının fotoğrafının yer aldığı tişörtü giyerken, tabuttaki boks eldivenleri ve Ankaragücü atkısı da dikkati çekti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Trabzonspor ve Ankaragücü kulüplerinin çelenk gönderdiği törenin ardından Sam’ın cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.

Sabah Şefik Tetik Boks Salonu’nda tören düzenlendi

Karaciğer yetmezliği nedeniyle İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ağır silket boks şampiyonu Sinan Şamil Şam için Şefik Tetik Boks Salonu’nda tören düzenlendi. Törene Şam’ın eşi Funda, kızları Nilüfer ve Defne, sevenleri, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Özaba katıldı. Şam’ın tabutuna Türk bayrağına sarılarak, tabutun üstüne sembolik boks eldiveni koyuldu. Şam’ın kızı Defne babasının tabutunu okşayarak göz yaşı döktü.

Şam’ın boks hayatından verilirken, törene spor camiasının üst düzey yetkilileri katılmadı.
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Türk spor tarihinde yeri doldurulamayacak çok bir sporcu olduğunu söyledi. Gözgeç, “Allah rahmet eylesin, günahlarını affetsin” diye konuştu.

Şam’ın amcası Talat Şam da törene katılanlara teşekkür etti.Konuşmaların ardından Sam’ın cenazesi salavat getirilerek cenaze aracına taşındı.

Bu yazı 574 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak