LG, Üst Grup G5 Modelini Tanıttı

Paylaş
 

Uzun zamandır beklenen ve sızma bilgilerle bizleri bu zamana kadar oyalamayı  başaran LG, üst model gruplarından G5 ‘i Barselona’da bizlere tanıttı.

Barselona’d gerçekleşen Mobil Dünya Kongresinde beş nesil olarak karşımıza çıkan G serisi akıllı telefon hayranlarıyla buluştu. Lg tasarım konusunda çıkarmış olduğu her yeni cihazında sürekli yenilip yaparak karşımıza çıkarıyordu. Bu alışkanlığını yine sürdürdü ve daha öncekilerden farklı bir tasarım ile karşımıza çıktı. Cihazın ön tasarımı biraz G3’ü andırıyor. Arka kapak tasarımı ise tanıdık gibi.

fft16_mf6649300

İki sensör arasına entegre edilmiş lazer odaklanma sensörü, arka çift kamera ve çift led flaş dikkatimizden kaçmayan başlıca özellikleri. cihazın alt kısmında parmak okuyucu sensörü var. Ses tuşları ise ilk defa değişikliğe gidilerek yan tarafa taşınmış. Bu arada belirtmekte fayda var. Lg ilk metal kasa tasarımına adımını bu model ile attı. Ayrıca bu tür metal kasalarda çıkarılabilir pillere hiç alışık olduğumuzu söylememiz mümkün değil.

Telefonda dikkatlerimizi çeken başlıca özellikleri ise şöyle.
5.3 inç ebatına sahip, 2.5 HD kavisiyle Quad HD yani yüksek çözünürlüğe sahip olan Quantum IPS ekran ilk başta dikkat çekiyor. 64 bit dört çekirdek işlemcisi ise Snapdragon 820 yongasetinden. 4 GB Ram bellek ile 32 GB hafızası ile 200 GB ‘a kadar arttırma özelliği sunuyor. Android 6.0 marsmallow işletim sistemi ve LG ye özel UX 5.0 arayüzü mevcut.

fft16_mf6649296Ön kamerası 8MP gibi gayet iyi durumda. Arka kamerası ise tam iki katı 16 Mp. 4 farklı renkte karşımıza çıkan cihazın 2.800 mAh bataryası ile 3.0 hızlı şarj uyumlu olması da dikkatlerden kaçmayan bir diğer özellik. Nisan ayında satışa sunulacak olan bu devasal özellikteki cihazın fiyat bilgisi henüz paylaşılmadı.

Bu yazı 1130 kere okundu.
Etiketler:
LG Lg g5
  • Site Yorum

Bir yorum bırak