İstanbul’da Sahte İçki 9 Can Aldı

Paylaş
 

Mega Kent İstanbul’da sahte içki şoku yaşanıyor. İstanbul’da sahte içkiden ölenlerin sayısı 9 oldu. İstanbul’da sahte içki vakasından dolayı çok sayı kişi hastanede yoğun bakımda.

Fatih’te son 3 gün içinde çok sayıda kişinin baygınlık, şiddetli karın ağrısı, kusma ve görme kaybı gibi belirtilerle hastanelere kaldırılması üzerine polis alarma geçti.

Alkol zehirlenmesi nedeniyle Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Ercan Tümey, 22.00 sıralarında hayatını kaybetti. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin söz konusu ölüm üzerine, Adli Tıp Kurumu ile irtibata geçti ve son 3 günde, Tümey’in dışında 8 şüpheli ölümün daha metil alkolden kaynaklandığını tespit etti.

Onlarca kişinin ise yoğun bakım servislerinde tedavi gördüğü belirtildi. Yapılan soruşturmada, bazı kişilerin 35 cc’lik rakıları 5 liradan sattıkları tespit edildi.

Metil alkolden etkilenen Serdar Milyoner, Serhan Kayaer, Orhan Kutukız, Naci Çiftçi, Reis Gezer, Mustafa Mekik, Yılmaz Aydın ve kimliği belirlenemeyen 45-50 yaşlarında bir erkeğin de hayatını kaybettiği saptandı.

Bunun üzerine, Küçükçekmece, Esenler, Bağcılar ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde operasyon düzenlendi. Sahte içki ürettiği, temin ettiği ve sattığı iddiasıyla V.O, E.O, İ.K, H.B, E.T, M.Y, İ.B, M.Ş, İ.A, S.Y, N.B, M.K, A.K, S.K. ve A.K. gözaltına alındı. Bu şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, alkol imalatında kullanılan düzenekler ve çok sayıda sahte içki ele geçirildi.

Yetkililer, çok sayıda sahte içkinin piyasaya sürülmüş olabileceğini belirterek, vatandaşları, şüphe duydukları içkileri tüketmemesi konusunda uyardı.

SAHTE İÇKİLERİN SATILDIĞI İLÇELER

Yapılan incelemelerde sahte içkilerin Fatih, Küçükçekmece, Bağcılar, Esenler ve Gaziosmanpaşa’da satıldığı belirledi.

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Emniyet yetkilileri, gözaltındaki kişilerle birlikte ele geçirilen sahte içki numunelerinin incelenmek üzere Adli Tıp’a gönderildiğini, halen tedavisi süren ve durumu ağır olan kişiler bulunduğunu vurgulayarak, ölü sayısının artabileceğini belirttiler.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN “SAHTE İÇKİ FACİASI” AÇIKLAMASI

İstanbul’da yaşanan sahte içki faciasına ilişkin Sağlık Bakanlığı yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İstanbul ilimizde 18 Ekim 2015 tarihinden bu yana hastanelerimize müracaat eden 47 kişinin benzer nedenlerle alkol zehirlenmesinden etkilendiği anlaşılmış olup, bu vatandaşlarımızdan 6’sı maalesef hayatını kaybetmiştir. Hastalarımızdan 5’i kendi isteğiyle hastanelerimizden ayrılmış olmakla beraber, 18’i tedavi süreçleri tamamlanarak taburcu edilmiştir. 23 hastamızın ise hastanelerdeki tedavisi devam etmektedir. Bu hastalarımızdan 7’sinin hayati tehlikesi mevcuttur.

Zehirlenme vakalarının nedeninin ortaya çıkarılması için yatan hastalardan alınan numuneler incelenmek üzere ilgili laboratuvarlara gönderilmiştir. Ayrıca, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki mevcut Kriz Merkezimizden tüm gelişmeler yakından takip edilmekte olup, emniyet birimleri ile gerekli bilgi paylaşımı yapılmaktadır. Hasta vatandaşlarımızın yakınları da tedavi süreçleriyle ilgili olarak sürekli bilgilendirilmektedir. Gelişmeler doğrultusunda kamuoyuna gerekli açıklamalar yapılacaktır.”

Bu yazı 621 kere okundu.
Etiketler:
içki istanbul sahte
  • Site Yorum

Bir yorum bırak