Helal Sertifikası Nedir?

Paylaş
 

Bazı dinlerde tüketilen yiyeceklerin dinin emirlerine göre helal olması gerekir. Bu inanca sahip olan kişiler de bir besini tüketmeden önce helal sertifikası olup olmadığını inceler. Helal sertifikasını ise bu konuda yetkili, tarafsız, ehil olan kurum ve kuruluşlar verir. Helal olması sağlığa uygun olması gerektiği anlamına da gelir. Bu açıdan kurum ve kuruluşların bu tarz durumlara dikkat etmesi gerekir. Bizler de helal sertifikası vermeye yetkili olan firma olarak görev yapıyoruz. Dinin gerektirdiklerine uygun olan ürünlere helal sertifikasını veriyoruz. Bunun sonunda birtakım aşamaları geçebilen gıdalara bu sertifika veriliyor.

Helal Gıda Sertifikası Nedir ve Nasıl Alınır?

Helal gıda sertifikası özellikle Müslümanlar için çok önemli bir belgedir. Bu belgenin bulunmadığı gıdaları yiyecek olarak tüketemezler. Müslüman nüfusu da fazla olduğu için çoğu gıda firması helal gıda sertifikası nedir?Nasıl alınır gibi durumları merak eder. Ürünlerinde helal gıda sertifikasını kullanarak her kesime hitap etmek ister. Bizler de İslam beslenme yasalarına uygun şekilde incelemeler yapıyor, dinin kurallarını takip ediyor ve bu şartları sağlayan gıdalara sertifikasyon işlemi uyguluyoruz.

Helal gıda sertifikası nasıl alınır?Sorusuna cevap olarak da verdiğimiz hizmetleri gösteriyoruz. Bu sertifikayı almak için domuz ürünleri ve alkol kullanmamak, kan içerikli bir ürün olmaması, sürüngen ve böceklerden üretilmemek gibi kurallara uymak gerekir.

Sunduğumuz Hizmetler

Helal gıda sertifikasını almak isteyen firmalara, gıda sahiplerine çeşitli eğitimler firmamız tarafından verilir. Helal farkındalığı ve anlayışını tam olarak öğrenebilmek için bu eğitimler önemli yere sahiptir.

Özellikle helal durumunu tehlikeye atmaması açısından gıda teknisyenleri, gıda üretimi safhasında çalışanlar mutlaka bu eğitimleri almalıdır. Mutlaka tedbirli olunmalı, tüm üretim aşamasında özellikle özen gösterilmelidir.

Böylece denetimden geçen kurumlara helal sertifikası verilir.

Helal Sertifikası Almak İsteyenler

Gıda ürününe helal sertifikası almak isteyenler sitemiz içerisinde yer alan formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurmalıdır. Ardından gerekli denetimleri yapıyoruz ve uygunsa helal gıda sertifikasını veriyoruz.

Bunun dışında İsviçre, Fransa, Almanya, İspanya, Portekiz, Yunanistan’da yer alan ofislerimize gelerek de ayrıntılı bilgi elde edilebilir.

İletişim Bilgileri

Kaynak :https://halalcs.com.tr/blog/helal-sertifikasi-nedir

E-posta :info@halalcs.com.tr

Telefon :+90 531 888 48 18

Bu yazı 38 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak