Casper Geleceği

Caspr coin nedir bir L1 projesi olan Casper, blok zincirinin benimsenmesini teşvik etmek için kurumsal sektörü hedefleyen bir pazar nişi geliştirdi. Ağ, geliştiricilere bina dostu özellikler sunarak DApp’ler, cüzdanlar ve daha pek çok şey gibi ölçeklenebilir, uzun ömürlü blok zinciri ürünlerinin tanıtımını desteklemeyi amaçlıyor.

Ek olarak platform, Casper’ın güçlü Karayolu Protokolü Zug protokolünün yerini alacak olan Casper 2.0’ı 2023’ün ilk çeyreğinde sunmayı planlıyor.

Gelecekte platformun performansına göre nasıl bir şekil alacağını hep birlikte göreceğiz.

Casper Kurucuları Kimdir?

Mrinal Manohar ve Medha Parlikar, Casper’ı yaratmak için işbirliği yaptı. California’da ikamet eden ve CasperLabs’ın CTO’su olan Parlikar, artık faaliyette olmayan Coleman College’da bir programlama kursuna kaydolmadan önce Londra, Ontario’daki Western Üniversitesi’nde biyoloji okudu.

Daha sonra Compass Learning, MP3.com ve DivX gibi çeşitli kuruluşlarda yazılım mühendisi ve kalite güvence mühendisi olarak çalıştı. Parlikar, Omniture’da üst düzey yönetici ve Görsel Bilimler’de kalite güvencesi yöneticisi olarak yönetim pozisyonlarında bulundu. Temboo’da ürün yönetimi direktörü ve Avalara’da ürün ve mühendislik kıdemli direktörü olarak görev yaptıktan sonra Kasım 2019’da San Diego bölgesinde CasperLabs’ın kurucu ortağı oldu.

Casper Network’ün CEO’su ve kurucu ortağı Mrinal Manohar, Casper Network’ü oluşturmak için başkalarıyla birlikte çalışmaya başlamadan önce Mrinal, daha önce Microsoft, Bain ve Bain Capital gibi büyük şirketlerde görev yapmış ve aynı zamanda bir Ethereum yatırımcısıydı

Casper Güvenli mi?

Ağ güvenliği için mxc coin nedir Casper Network, bir PoS konsensüs süreci kullanır. PoS, son derece esnek ve ölçeklenebilir bir fikir birliğine izin vererek, düğüm doğrulayıcılarını seçmek için belirteç belirlemeye dayanır. PoS, Bitcoin blok zinciri tarafından kullanılan Proof-of-Work (PoW) fikir birliğinin aksine, doğrulamaları gerçekleştirmek ve zincire yeni bloklar eklemek için çok fazla elektrik veya hesaplama kapasitesine ihtiyaç duymaz.

Byzantine Fault Tolerance (BFT) uygulamaları için geliştirilmiş bir yöntem kullanan CBC Casper özelliği, bir başka Casper özelliğidir. Casper’ın kurumsal sınıf mimarisinin en son güvenlik denetimi olan Trail of Bits, Ocak 2021’de yüksek önemde herhangi bir sorun tespit etmedi ve Casper’ın “güvenlik hijyeninin doğru kullanımını gösterdiğini” doğruladı.

Casper, 31 Mart 2021’de ana ağını piyasaya sürdüğünden bu yana, toplam dolaşımdaki 4,1+ milyar token arzıyla önemli bir büyüme ve ademi merkeziyetçilik yaşadı. Dolaşımda her zamankinden daha fazla CSPR olmasına rağmen, ağda stake edilen CSPR miktarı rekor seviyede, 8 milyarı aşan (kilidi açılmış ancak dolaşımda olmayan CSPR dahil), bu, topluluğun CSPR biriktirdiğinin ve stake ettiğinin açık bir göstergesidir. Bu gösterge ağın güvenliğini kanıtlar nitelik taşır.

https://kriptopod.com
Bu yazı 79 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak