Bu Hikayedeki Mal Benim – Mustafa Öztürk kitabı çıktı!

Paylaş
 

Mustafa Öztürk’ün ilk kişisel deneme kitabı olan Bu Hikayedeki Mal Benim isimli kitabı Gece Kitaplığından çıktı. 126 Sayfalık kitap içeriği hakkında bilgi aldığımız yazar kitabını şöyle tanıttı;

Bu benim ilk kitabım ve içerisinde kişisel deneyimlerim ve günlük yaşantıda karşılaştığım olaylar karşısındaki gözlemlerimi okura sunmaya çalıştım. İçerisinde genel olarak mizah olmakla birlikte, biraz ironi, biraz da eleştiri bulunmakta. Kitaba konu olayların hemen hepsini bizzat kendim yaşamış olmakla birlikte içerisine biraz hayal gücü biraz da kurgu katarak daha da renklendirmeye çalıştım. Hayatta hep ilginç tesadüflerin beni bulduğunu düşünürüm, gerçekte de yaşam içerisinde olmayacak ne kadar olay varsa bir şekilde hepsi beni bulur. Bende bunu biraz da kurgu ile daha da farklı boyutlara taşımaktan hoşlanıyorum. Çok çeşitli platformlarda, özellikle de sosyal medya da bu tarz kısa yazılar yazıyordum ve yazdıklarımın artık bir kitap çıkaracak kadar yer tuttuğunu fark edince de bunları bir kitapta toplamak istedim. Böylece hem kendi arkadaş çevremden daha fazla insana ulaşabileceğimi düşündüm hem de yazdıklarımı kitap ile ölümsüz hale getirmek istedim.

Kitabım Gece Kitaplığından çıktı ve 126 sayfa olarak 21 kısa hikayeden oluşmakta. Olaylar daha çok İstanbul, Malatya ve memleketim Elbistan da kendi yaşadıklarımdan esinlenmelerim ve gözlemlerim ile oluşturduğum şeyler. Kitap çok aşırı kalın olmadığı için fiyatı da gayet ulaşılabilir seviyelerde, tüm online kitap satışı yapan web sitelerinden 12-13 lira gibi uygun fiyatlar ile temin edilebilir. Genel olarak benim yazdıklarımı okuyan herkesten yazdıklarımı için okunabilir, sıkmayan, eğlenceli şeyler olduğu gibi geri dönüşler almamda kitap yazmamda etkili oldu. Tüm herkesin desteğini bekliyorum.

Kitap arkası yazısı ile kitabımı şöyle özetlemiştim;

Kitap arkası yazıları önemlidir çünkü hem kitap hakkında bilgi verir hem de kitap mağazasında kitapları gezerken kızları kesen erkeklerin zaman kazanmasını sağlar.

Bu kitap arkası yazısını uzun tutmak isterdik önünüzdeki kızı uzun uzun kesebilesiniz diye ama malum herkes tek olarak gelmiyor kitapçıya, kız arkadaşı ile gelen var, eşi ile gelen de var, sıkıntı çıksın istemem. Ayıraca da kitapçı aynı kitabın arka sayfalarına bakarak saatlerce oyalanmanızdan hoşlanmayacak ve size yan gözle “alıyorsan al almıyorsan bas git, kavak gölgesi mi lan bura” imasında bulunacaktır. Bu yüzden yazıyı kısa tuttum, kitap içeriği de bu kısa tespitim gibi küçük, lüzumsuz ama hayatta var olan kişisel tespitlerimden ibaret deneyimlerimi içermektedir.

Kitap arkası yazısını eğer ünlü bir isme yazdıracak kadar tanınan bir yazar olsaydım zaten detayına bakmadan alırdınız. Kitabın arkasında “hahaha çok güldüm, ne muhteşem bir eser Allam Yarabbim, kardeşim benim bee” gibi yazılar yazsa ve altında da Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Ata Demirer, Engin Günaydın, Gülse Birsel gibi isimler yazıyor olsaydı şu an bu kitabı hem kendinize hem de arkadaşlarınıza hediye olarak almış olacaktınız, fakat yok. Kitapta ayrıca bu şekilde iğnelemeler de mevcut, onu da bu şekilde belirtmek istedim. Kişisel denemelerimden oluşan bu kitap ile ilk kez kitap dünyasına katıldım ve yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.

Genel olarak bu şekil ilerliyoruz arkadaşlar.

Teşekkürler!

Detaylı inceleme için link: https://www.kirmizikedi.com/kitap/urun/53620c9219f745ce9649a7f1957cea08

Bu yazı 212 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak