Toptan Elektrik Malzemeleri En Uygun Fiyat – ALY ELEKTRİK

Paylaş
 

Günümüzde aydınlatma amacıyla kullanılan ürün gruplarından biri armatürlerdir. Özellikle dış mekan, park ve bahçe aydınlatmasında armatürler oldukça sık tercih edilir. Aydınlatma armatürleri, bu kadar sık kullanılmasına rağmen ne yazık ki halk arasında çok fazla bilinmez. Bu yazımızda aydınlatma armatürü nedir ve aydınlatma armatürü ne işe yarar? Sorularına elimizden geldiğince cevap vermeye çalışacağız.

Aydınlatma Armatürü Nedir?

Üzerinde birçok ampul girişi bulunan dekoratif görünümlü aydınlatma ürününe armatür denir. Genellikle dış mekan aydınlatmasında kullanılır. Görev olarak benzediği için genelde ampuller ile karıştırılır. Ancak armatürler ve ampuller arasında belirli farklar vardır.

Aydınlatma Armatürü ile Ampul Arasındaki Fark Nedir?

Armatür üzerinde birçok ampul bulundurur. Ampulü; çarpma, yağmur, don gibi dış etkenlerden koruyan gövdeye aydınlatma armatürü denir. Koruyucu olmasının yanı sıra şık bir görünüme sahiptir. Genelde dış mekan aydınlatmasında kullanılır. Ampul ise LED, floresan gibi çeşitleri bulunan elektrik malzemesine denir.

Aydınlatma Armatürü Ne İşe Yarar?

Gelelim en çok merak edilen bir diğer konuya: Aydınlatma armatürü ne işe yarar?

– Bulunduğu ortama şık bir görünüm kazandırır.
– Üzerindeki ampulleri dış etkenlere karşı korur.
– Ortamı yeterli derecede aydınlatır.
– Işık dağılımını kontrol ederek uygun aydınlatma gerçekleşmesini sağlar.
– Aydınlatma armatürünün görevleri genel olarak bu şekildedir.

Aydınlatma Armatürü Nereden Alınır?

Evinize en yakın elektrik malzemeleri mağazasına giderek aydınlatma armatürü satın alabilirsiniz. Ancak genelde fiziki satış yapan dükkanlarda çeşit az fiyat ise pahalı olmaktadır. ALY ELEKTRİK adresinde en kaliteli aydınlatma armatürü çeşitleri en uygun fiyatlarla sizleri bekliyor. ALY ELEKTRİK‘den ister tekli isterseniz de toptan elektrik malzemeleri satın alabilirsiniz.
Bu yazımızda aydınlatma armatürü nedir ve aydınlatma armatürü ne işe yarar? Sorularına elimizden geldiğince cevap vermeye çalıştık. Umarız faydalı bir yazı olmuştur.

Bu yazı 154 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak